Напишете дума/думи за търсене

Коледа у дома: как да бъдем перфектните домакини

Коледа е прекрасно време и днес придобива още по-голяма стойност. След като миналата година прекарахме няколко месеца в „затвора” заради пандемията от Covid-19, днес много хора вече са ваксинирани и се подготвят да се срещнат отново в семейна среда.
Ако вие сте избраният коледен домакин, не се паникьосвайте! Ще ви дадем няколко съвета, които ще накарат домашните ви празненствата да бъдат уютни и бляскави.

Добре дошли

Най-важната част от празнуването на Коледа у дома започва с осигуряването на добър прием. Ето защо е важно да организирате входа на вашия дом.
• Декорация за добре дошли: закачете красива салфетка и венец на вратата си. Още от първия момент вашите гости ще усетят коледната атмосфера.
• Covid протокол: поставете маса близо до вратата, където може да поставите антибактериален дезинфектант, който семейството ви да използва, преди да влезете в дома ви.


Украсете всичките си пространства
Всички празнуваме Коледа! Красиво време, пълно с цветове и светлини, така че това трябва да е ясно, независимо къде в къщата се намират членовете на вашето семейство. Украсете всеки ъгъл на вашия дом в унисон с декоративния стил, който сте избрали за тази година.

Ако все още търсите идеи, не забравяйте, че може да включите цветя, свещи и някои сладки рамки за снимки, за да запомните най-щастливите моменти. Защо не отделите място, за да си спомните за изгубените си близки?

Персонализирайте вашата маса
Едно от най-специалните места по Коледа е масата. Това е мястото, където вие и вашите гости ще се съберете, за да се насладите на вкусна храна.
Включете коледни украси за всеки стол, като поставите картичка с името на всеки човек.

Няколко седмици преди празника отделете време да си припомните техните вкусове и предпочитания и да поставите нещо, което има специално значение за конкретния човек.

Накарайте гостите си да се чувстват като у дома си
Нека обуят сладки коледни пантофи или чорапи.
Поставете възглавници и одеяла върху фотьойлите, за да могат да се приютят от студа и не забравяйте да почистите добре килимите си, в случай че децата искат да седят на пода. Добавете малко естествени цветя към масите си, за да украсите дома си с техния натурален аромат и да генерирате повече топлина. Може да допълните с ароматни свещи.

Предложете ястие, подходящо за всеки вкус
Задоволяването на вкусовете на всички посетители може да бъде сложно. Въпреки това си струва да положите усилия само да видите развълнуваните лица на вашите роднини, когато намерят любимата си храна на масата.

Най-простото нещо е да предложите ястия на шведска маса, в което има различни приготовления.

Не забравяйте да украсите масата си с красива коледна покривка, която може да бъде устойчива на петна за допълнително спокойствие. Поставете няколко аранжировки на масата с гирлянди, свещи и цветя.


Подарете подарък на всеки гост
Не е задължително да е нещо скъпо, но трябва да е нещо, което има голямо значение за вашите гости.
Може да предложите нещо различно на всеки човек или да подарите идентични подаръци.

Освен декорациите, подаръците и храната, важното е вие и вашите гости да се радвате на уникална Коледа. Като сте в безопасна среда, гарантирайте, че всички ще се възползват от възможността да бъдат отново заедно и да създадат нови спомени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X