Напишете дума/думи за търсене

Как да си издействаш мечтания подарък за Коледа

Ако сте тийнейджър, точно сега е времето да се задействате, ако сте си наумили какво искате от вашите за Коледа. Разбира се, в идеалния вариант вие може да им кажете своето желание, те да се съгласят, а времето ще свърши останалото. Обаче колко често хубавите неща се случват така лесно?! А пък и нека не се лъжем - не е така сладко, ако не сме си „заработили“ мечтата.

И си дойдохме на думата. „Да заработите желания подарък“ е основният съвет, от който е добре да се възползвате. Има разнообразни начини за заработване. Но не бъдете лицемерни – поставете условията си пред своите родители още сега. Уговорете се с тях как може с екстра усилия, положени от ваша страна, да получите точно това, което искате, за Коледа. Имайте предвид, че да се представяте добре в училище или да помагате в домакинската работа, не се брои, защото тези дейности по подразбиране са ваша отговорност. Трябва да измислите нещо допълнително. Например, ако имате ангажимент да миете чиниите три пъти седмично за вечеря, поемете още толкова „смени“. Отменете родителите си в нещо, което те обичайно правят, и се спазарете „заработеното“ да се върне при вас под формата на мечтания подарък.

Ако сте си наумили нещо скъпичко, намерете начин да си разделите финансовия разход с вашите родители. Ако нямате спестени пари, не хуквайте веднага да търкате билетчета от лотарията. Намерете начин – със сигурност във вашия квартал има заети хора с домашни любимци, които имат нужда от грижи. Може да предложите на някого да извеждате кучето му в студените дни срещу, да речем, 5 лева на разходка. Бъдете сигурни, че ще се намерят кандидати. Така може да спестите малко пари, с които да помогнете на вашите да направят бленувания подарък.

Създайте организация между всичките си роднини, ако става въпрос за голям подарък, така че всеки от тях да участва с някакви средства. Така, вместо на Коледа да получите един куп ненужни или нежелани вещи като чорапи, шоколади и плюшени ключодържатели, вие ще получите онова, от което имате нужда.

Ако пък проблемът не опира до финанси, ами родителите ви имат други съображения да не вземат въпросния дар, бъдете готови да давате обещания. Дори подпишете договор, според който, ако получите мечтаната игра например, няма да я ползвате повече от 1 час на ден, при това след като сте си написали домашните. Трябва да седнете заедно с родителското тяло и да решите клаузите в договора. Като се замислите, това може да бъде и забавно.

Успех с подаръка и не забравяйте, че вашите близки също ще се зарадват на подарък от вас. Може да не е нещо материално, нито пък скъпо. Жестовете са най-ценни, не ги подценявайте.

Само за тийнове: Не ми се учи!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X