Напишете дума/думи за търсене

Алек Алексиев подари клип на Фонда за децата на героите, загубили живота си от COVID-19 (ВИДЕО)

Фондът за децата на починали от COVID-19 медици и учители навърши 1 година.

26 деца, чийто живот бе преобърнат от смъртта на родител. Някои от тях загубиха и двамата си родители. Това са децата на фонда. Всеки месец те получават от фонда стипендии от 500 лв. (6000 годишно за всяко дете). "Искаме да намалим тревогите за материалното, но най-вече да не се чувстват сами след нелепата смърт на родителя си. Техните майки и бащи – учители, лекари, медици, се погрижиха за нас в първите вълни на пандемията и това им струва живота. Фондът е нашата благодарност и памет за тяхната смелост и отдаденост", казват организаторите.

През тези 12 месеца фондът стана кауза на много дарители. Не е лесно да събираме средства за стипендиите. Няма да е лесно и през следващите години, докато децата навършат пълнолетие или завършат средно образование. Няколко от децата на фонда са на 3-4-5 години. През първата година намерихме не просто дарители, а съмишленици.

Актьорът Алек Алексиев е посланик на децата на фонда, един от посланиците и съмишлениците на фондация „За доброто“.

Алек и NO BLINK studio предложиха, организираха и създадоха про боно клип за фонда, за да научат повече хора за смисъла на това, което правим, и да ни подкрепят според желанието и възможностите си.

"Снимахме клипа в началото на декември. Тогава децата на фонда бяха 25. Преди седмица станаха 26. Още един родител остави детето си без време и безвъзвратно - споделиха от фондацията. - В клипа участват актьори и аматьори, деца и възрастни. Загубата на родител мина през сърцето на всички ни и поплакахме на снимките."

От фондацията благодарят на Алек и NO BLINK studio, на актьорите Гергана Гълъбова и Ясен Димитров, Ая Алексиев и Александър Алексиев, Димитрина и Юлия Спирови, на режисьора Йордан Чичиков, на екипа Кирил Проданов, Димитър Димитров, Виктория Радославова, Веселин Зографов, Боян Дечев.

Ако пожелаете да подкрепите фонда, споделете статията и клипа. Може, разбира се, да помогнете и чрез дарителската сметка на фонда:

Фондация „За Доброто“

Райфайзенбанк България ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBAN: BG91RZBB91551012773591

За Фонда за Децата на герои

"Ние знаем, че доброто е заразно и никога не е напразно.

Светли празници!

Фондация „За доброто“,

Кремена, Димитрина, Мариела, Поли, Надежда, Свилена, Ваня и Жана"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X