Напишете дума/думи за търсене

Безплатни консултации с проф. Карабулут - топ специалист по чернодробна и бариатрична хирургия

На 29 януари 2022 г. проф. д-р Корай Карабулут от болници „Лив Хоспитал Вади Истанбул“ ще консултира безплатно пациенти в гр. Пловдив с:

-  чернодробни туморни образования;

- включително хепатоцелуларен карцином;

- карцином на жлъчните пътища и на жлъчния мехур;

- чернодробни метастази на колоректалния карцином;

- метастатични туморни образования на черен дроб;

- гастроинтестинални туморни образования;

- пациенти със затлъстяване и Диабет Тип 2;

Проф. Карабулут използва най-съвременните роботизирани техники за операции.

За консултациите пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания.

За предварително записване и допълнителна информация се обадете на следния телефон – 0888 912 702.

Срещите с пациенти ще се проведат на 28 януари 2022г. В „Медицински център за рехабилитация“ на адрес: ул. Владивосток“ № 18, град Пловдив.

Кой е проф. Карабулут?

Казвам се д-р Корай Карабулут, специалист по обща хирургия, с насоченост в оперативното лечение на черен дроб, на гастроинтестинални туморни образувания, както и в бариатрична и метаболитна хирургия. Член съм на мултидисциплинарния екип на „Лив хоспитал Вадистанбул“.

Относно чернодробните туморни образувания, ние провеждаме лечение както на първични, така и на метастатични чернодробни туморни образувания, включително хепатоцелуларен карцином, карцином на жлъчните пътища и на жлъчния мехур, чернодробни метастази на колоректалния карцином и всякакви други метастатични туморни образувания на черния дроб.

Съществуват различни форми на лечение, които се провеждат от екипите по хирургия, медицинска онкология, интервенционална радиология и радиационна онкология, а мултидисциплинарният подход е жизненоважен при лечението на чернодробни туморни образувания.

Оперативното лечение е най-ефикасната форма от всички. Основното ограничение на оперативното лечение на черния дроб е чернодробната недостатъчност след разширени чернодробни резекции. Съществуват два начина за увеличаване на обема на здравия черен дроб и предотвратяване на чернодробната недостатъчност след големи чернодробни резекции. Единият е емболизация на порталната вена, а вторият е разделяне на черния дроб, комбинирано с лигиране на портална вена /ALPPS/, която представлява двуетапна оперативна интервенция. Възможно е провеждането на големи чернодробни резекции при напреднали метастази на черния дроб, чрез постигането на по-голям обем остатъчен черен дроб след прилагането на тези техники.

Мултидисциплинарният екип на „Лив хоспитал Вадистанбул“ провежда всякакви видове съвременни оперативни лечения, комбинирани с онкологично лечение и интервенционални радиологични процедури при лечението на комплексни чернодробни туморни образувания, за да се постигнат по-добри резултати и нива на оцеляване.

Затлъстяването е често срещан здравословен проблем по цял свят. Прекомерното затлъстяване води до трудности при извършването на ежедневни дейности и е свързано с болести като диабет, високо кръвно налягане, заболяване на коронарните артерии, хиперлипидемия, сънна апнея, проблеми със ставите, стеноза на черния дроб, белодробни проблеми, безплодие и др.

Ако индексът на телесната маса (ИТМ) е по-висок от 35 и пациентът не може да отслабне, дори с провеждането на диети и упражнения, най-добрата възможност за лечение е бариатричната хирургия. В нашата ежедневна практика съществуват два основни метода на оперативно лечение на затлъстяването. Най-често срещаният е лапароскопската ръкавна гастректомия, а другият е гастралният байпас. И двата метода са ефективни за отслабване.

Всички пациенти със свръхнаднормено тегло се оценяват от мултидисциплинарния екип на „Лив хоспитал Вадистанбул“, включващ ендокринолози, специалисти по гръдни болести, кардиолози, анестезиолози и диетолози. Провеждат се кръвни изследвания, ултразвуково изследване на коремни органи и ендоскопия. Обикновено тези предоперативни процедури приключват в рамките на един ден.

Извършваме лапароскопични и роботизирани оперативни интервенции, с помощта на четири малки инцизии в коремната стена. Операцията трае около един час. Обичайният престой на пациентите в болницата е 2 нощи, след което се изписват след проведени инструкции от страна на хирурзи, физиотерапевти и диетолози.

Създаваме и двоен чревен пасаж /transit bipartition/ при пациенти с диабет, тип 2, без затлъстяване. Това е ефективна процедура за пациенти с диабет, които не са със свръхнаднормено тегло.

  • Ключови думи:
X