Напишете дума/думи за търсене

Какво представляват термогенните фетбърнъри

Източник:Pixabay

Всеки, който започне да се занимава по-интензивно със спорт и физически натоварвания, в началото си поставя една основна цел – да изгори подкожните мазнини. Това е начинът да се справи с излишните килограми и да извае тяло, което му носи здраве и самочувствие. И най-стриктният хранителен режим не е достатъчен, за да бъде постигнат желаният резултат, затова има добавки, които трябва да бъдат включени в програмата.

Какво е фетбърнър

Фетбърнъри е общото име на продуктите, които се използват за изгаряне на подкожни мазнини. Заслужено ги наричат чистачи на мазнини, тъй като представляват съвкупност от различни вещества, които помагат на тялото по естествен път да се справи с натрупаните тлъстини. Тяхното мощно действие се дължи на силно концентрираното им съдържание, такова каквото няма в нито една храна. Хранителните добавки от този вид са спасението за всеки активно спортуващ, бодибилдър или просто някой, който иска да отслабне.

Липотропни или термогенни фетбърнъри

Фетбърнърите се справят с топенето на мазнини и редуцирането на килограми, като основните видове, които са сред най-популярните, са два – термогенни и липотропни. Термогенните работят, повишавайки термогенезата в организма, вследствие на което започва повишено горене на мастни натрупвания и калории. Характерното за тях е, че в състава им винаги има поне един енергетик, който дава тонус по време на тренировка и в комбинация с други съставки помага за концентрация при упражненията.

Липотропните видове изпълняват същата функция, но те са изградени на базата на растителни екстракти. При тях отсъстват каквито и да е енергетици, като основните им съставки са алфа-липоева киселина, хром, зелен чай и други.

Фетбърнъри
Фетбърнъри

Какви са ползите от термогенните фетбърнъри

За разлика от традиционните хранителни добавки за отслабване, които потискат апетита, тези фетбърнъри помагат в борбата с килограмите, когато са съчетани със спорт. Те са полезни, защото:

  • съдействат за изгаряне на мазнините, което води до намаляване на телесното тегло;

  • укрепват имунната система, като по този начин подобряват цялостното здраве;

  • стимулират обмяната на веществата и така влияят на различни функции в организма;

  • намаляват апетита и създават чувство на ситост, което помага за преодоляване на вълчия глад и прекаляването с храна;

  • активират процеса по делене на мастните клетки и водят до по-бързо освобождаване на енергия;

  • увеличават издръжливостта и осигуряват нужните енергийни запаси по време на физическо натоварване;

  • подобряват концентрацията и фокусирането за по-добри резултати в залата, като създават нужната нагласа преди самата тренировка. 

Фетбърнърите се предлагат под формата на капсули или дражета, но може да ги срещнете и на прах или течност. Има специален fat burner за жени, проектиран да атакува подкожната мазнина и да я разрушава веднага при контакт. За различните видове има достатъчно мнения и коментари, споделят специалистите от онлайн магазин Хелтстор.

Как да приемате термогенни фетбърнъри

Тъй като са силни хранителни добавки, техният прием трябва да е точно според указанията на производителя, за да не възникнат нежелани странични ефекти. Пият се на гладно, задължително през първата половина на деня, най-добре в ранните часове, като след тях не трябва да се хапват въглехидрати. Препоръчително е да се започне с малка доза и да се правят почивки, за да стане ясно как се понася от организма. Късният прием, след 17-18 часа, е опасен, тъй като може да предизвика нервност, агресия, проблеми със съня и други неприятни усещания.

  • Ключови думи:
X