Напишете дума/думи за търсене

Как да подготвим кожата си за пролетта

Пролетта е тук и това означава, че трябва не само да подготвите градината си и да направите малко пролетно почистване, но също така трябва да подготвите кожата си. Цяла зима слагате овлажнители и кремове, за да я предпазите от сухотата. Сега, когато пролетта е тук, кожата ви определено е готова за промяна в сезонната грижа за нея. Време е да получите здрава блестяща кожа, такава каквато заслужавате!

Крем

Топлината и влажността увеличават мазната кожа. Кремът, на който разчитахте, за да победите зимната сухота, вероятно ще бъде твърде тежък за кожата ви сега. През пролетта и лятото тя естествено произвежда повече мазнини и задържа влагата по-добре, отколкото през зимата. Все пак трябва да продължите да използвате овлажнител, само че не толкова тежък. Лек овлажнител, който се абсорбира бързо и доставя изглаждащи кожата съставки, трябва да ви придаде този летен блясък. Потърсете съставки като хиалуронова киселина, гликолова киселина и морски водорасли. Например може да пробвате да използате L'Oreal Paris HydraGenius, лек но хидратиращ крем които ще намерите в дм брошура.

Почистващо средство (cleanser)

Вместо да използвате плътен почистващ препарат, за да подсилите сухата си кожа за зимата, изберете нещо по-леко като формула с гел за пролетта. Почистващо средство за премахване на мазнини може да помогне за контролиране на излишните масла през най-горещите периоди на годината. 

Слънцезащитен крем - SPF, SPF, SPF!

Всички знаем, че слънцезащитният крем е ключът към здравата кожа. Някои от нас го използват само когато прекарват един ден на плажа, но той трябва да бъде редовна част от рутината ви за грижа за кожата. Дори ако сте навън за кратък период от време, UV лъчите все още могат да създадат тъмни петна, фини линии и бръчки. Затова е наистина важно да имате слънцезащитен крем в рутината си за грижа за кожата през летните и зимните месеци. Независимо дали става дума за овлажнител със SPF или лек слънцезащитен крем, който няма да запуши порите ви, трябва да сте сигурни, че винаги защитавате кожата си със слънцезащитен крем.

Ексфолирайте

Нежната ексфолиация ще премахне сухата, мъртва кожа, особено когато искате лятното сияние. Има много начини да направите ексфолиране на кожата си като ексфолианти, пилинги и инструменти, които да я освежават и почистят. Ексфолирането веднъж или два пъти седмично обикновено е достатъчно за повечето типове кожа. Имайте предвид, че когато ексфолирате кожата си, това може да я направи по-чувствителна към слънцето, което може да я изгаря по-лесно. 

Серум

Серумът прониква дълбоко в кожата, блокирайки влагата. Не е нужно напълно да се откажете от серумите за пролетните и летните месеци, но бихме препоръчали вместо това да използвате серум на по-водна основа. Трябва да оставим кожата да диша и нанасянето на серум на водна основа ще ви даде същите ползи без допълнителната тежест. inoPharm разполага със страхотна нова колекция от нови серуми, които са много подходящи за топлите месеци. Като цяло не е нужно да променяте напълно рутината си за грижа за кожата през променящите се сезони. По-леката грижа за кожата ще свърши работа. И по този начин тя ще получи необходимата влага и чистота и ще ви осигури летния блясък, който винаги сте искали.

А със сигурност трябва да съчетаете сияйната си кожа със най-новите тенденции в модата, които може да видите тук.

  • Ключови думи:
X