Напишете дума/думи за търсене

Зов за помощ: 17-годишната Дани има нужда от нас

Даниела Ангелова Йорданова е на 17 години и е родом от град Смолян. Безгрижното детство на Дани свършва, когато тя е едва 9-годишна, защото лекарите ѝ поставят тежката диагноза Остра Лимфобластна Левкемия. Годината е 2012-а. Дани е подложена на тежка химио- и лъчетерапия. След тях тя е в ремисия за около 5 години, когато болестта, уви, се завръща отново в живота на слънчевото момиче.

През 2017 година Дани претърпява втора тежка химио- и лъчетерапия, но за съжаление през март 2022-а се оказва, че отново се нуждае от лечение. В момента тя е приета в детската онкохематология УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Третото завръщане на болестта на Дани налага да се предприемат по-драстични мерки за нейното лечение. Специалистите препоръчват трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина - една скъпа процедура, която обаче е в състояние да дари нов живот на крпасивото момиче. За щастие член от семейството е 100% съвместим за тази операция.

В момента Даниела, придружена от своята майка, провежда поредния курс химиотерапия в стерилна среда, която ще приключи средата на месец април, след което предстоят още два курса. В това време те очакват оферти за трансплантацията от клиники в чужбина.

Едно е ясно - без помощ Дани няма да има същите шансове за нормален живот. Процедурата ще бъде непосилна за семейството ѝ, а сред болници и непрестанен страх нейната младост така и не е започнала. Нека помогнем на едно младо същество да живее. Нека помогнем на една майка да види радост в очите на детето си, да го види как мечтае, как сбъдва, как расте!

Дарителска сметка:

Инвестбанк АД
BIC: IORTBGSF
БАЕ: IORT8019
IBAN: BG 61 IORT 8048 5094 5384 00
ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА
DANIELA ANGELOVA YORDANOVA

Може да помогнете на Дани като дарите средства чрез PayPal:

[email protected]

Или директно да използвате следния линк:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=ZELV57ZKVG3AQ

Вижте как върви кампанията в подкрепа на Дани на страницата във Facebook ТУК

А днес, на 27 април, от 18,00 часа в зала 1 на Родопски драматичен театър ще се проведе благотворителен концерт и базар в подкрепа на Дани!

Смолянски музикални и танцови формации се обединяват в една кауза, за да има бъдеще за Дани! За да видим усмивката ѝ и да докажем, че има добри хора и се случват добри неща! 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X