Напишете дума/думи за търсене

10 начина за използване на английска сол в градината

Въпреки че това вещество е свързано с медицинска употреба, може да го използваме и за подобряване на външния вид на растения и тревни площи.

При хората английската сол има аналгетични и слабителни свойства, благодарение на високото си съдържание на магнезиев сулфат. Това, което не е толкова добре известно, е, че тя има други приложения, които са се оказали много ефективни.

1. Повишава усвояването на хранителните вещества
Усвояването на минерали като азот, фосфор и сяра се подобрява, когато добавите магнезиевия сулфат, съдържащ се в английската сол. Препоръчваме да добавяте по една супена лъжица английска сол на всеки 4 литра вода за напояване, два пъти месечно. След известно време ще забележите как листата стават по-дебели.

2. Омекотява въздействието на пресаждате
Когато пресаждате растение, растението страда много; листата му пожълтяват и в някои случаи дори изсъхват. При преместване на растението поставете соли във вода и накиснете корените директно в този препарат.


3. Подсилва семената
Голямото количество магнезий в английската сол укрепва клетъчните стени, така че семената придобиват повече енергия и сила по време на покълване. След сеитба добавете супена лъжица соли за всеки 4 литра вода, използвана за напояване.
Също така, преди да поставите семената, опитайте да изсипете една супена лъжица соли в дупката, предвидена за засаждане.

4. Елиминира вредителите
Предимството на елиминирането на вредители с тези соли е, че в допълнение към почистването, ще добавите хранителни вещества.
Смесете една чаша английска сол в 20-литрова кофа с вода и използвайте препарата, за да напръскате листата.

5. Подобрява посевите
Ако имате култури във вашата градина или овощни дървета, може също да се възползвате от предимствата на английската сол. Полейте с разтвор от вода и соли върху корените на овощните дървета.

Не забравяйте да бъдете постоянни и повтаряйте този процес около 3 пъти годишно. Същото може да се направи и за доматите. Подсилете тази техника, като пръскате листата на културите веднъж месечно.

6. Подобрява моравата
Ако искате буйна, гъста и здрава морава, тогава поръсете английска сол върху почвата преди поливане. Около един килограм соли се поръсват върху 100 m2 тревна площ.

7. Съживява стайните растения
В този случай пригответе разтвор от 2 супени лъжици соли в 4 литра вода и напръскайте листата.
Ще получите по-бързи резултати, отколкото ако изсипете солите върху корените. Може също да поръсите солите в подножието на растението преди поливане, веднъж месечно.

8. Подобрява зеленината на листата
Ако забележите, че вашите растения изглеждат обезцветени и листата им са малко жълтеникави, може би е добра идея да добавите соли към тях. Магнезият, присъстващ в английската сол, благоприятства производството на хлорофил. Просто напръскайте листата с разтвор на базата на супена лъжица английска сол в 4 литра вода.

9. Засилва ефекта на течните торове
Добавете 1 супена лъжица английска сол на всеки 2 литра тор. Ще забележите разликата след кратко време.
В компоста солите също помагат за подобряване на свойствата. Това е идеална добавка за създаване на естествени торове.

10. Наторява почвата естествено
Ако мислите да отглеждате нови видове растения или да добавите някои култури към градината си, може да използвате солите, за да наторите почвата, която ще използвате . Съотношението се изчислява на 1 супена лъжица соли на квадратен метър почва.
Почвата, богата на магнезий, улеснява растенията да усвояват хранителни вещества като азот и фосфор. Същото важи и за компоста, към който може да добавите тези соли, за да подобрите качеството на почвата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X