Напишете дума/думи за търсене

За какво да внимаваме при теглене на бърз кредит?

Източник: Pixabay

На всеки понякога се налага да вземе заем и затова е най-лесно да разчита на изгодни бързи кредити. В повечето случаи това е, когато имате нужда от пари, за да плащате сметки, свързани с комунални услуги, или за да се погрижите за спешен случай - болничен разход, закупуване на лекарства, неочаквано пътуване или други належащи нужди. В такива моменти заемането на пари от банката не е опция, тъй като процесът е твърде дълъг и изисква много документация. Понякога средствата ви трябват възможно най-скоро. Кандидатстване за бърз кредит се случва сравнително лесно, но е много важно да внимавате за прозрачност и коректност на избраната от вас фирма. Разгледайте добре какви условия ви предлагат и какви изисквания имат към вас, стойте далеч от измами и некоректни кредитодатели. Чрез кредитен калкулатор може да изчислите вашите вноски, лихви и да направите удобен план за погасяване според вашите лични нужди.

На какво да обърнете внимание при вземането на бърз кредит

Намирането на подходящия кредитор е от решаващо значение и определено трябва да се внимава много с това. Нека разгледаме някои от факторите, на които е добре да обърнем внимание при взимането на бърз кредит, от който и да било кредитодател: 

  1. Акредитиран – за начало се уверете, че сте избрали компания, която притежава всички необходими документи за извършване на тази дейност. Работата с нелицензирани кредитори не е добра практика и е по-удачно да я избягвате. Затова започнете търсенето си, като намерите институция, която има лиценз да работи, следваща индустриалните стандарти и имаща прозрачни условия, които лесно да може да проверите.
  2. Бърз процес – друго, на което трябва да обърнете внимание, е дали кредиторът предлага скоростен и улеснен процес. Колко време ще е необходимо за кандидатстване, одобрение и получаване на парите са условията, които ни интересуват най-много. Проучете задължително дали е възможно да сключите договор онлайн. Важно е да цените времето си.
  3. Лихвен процент – може би най-важният фактор, който трябва да вземете предвид при избора на кредитор за бърз кредит, е лихвеният процент, който той ви предоставя. Уверете се, че ви удовлетворява крайната сума, преди да сключите споразумението, за да няма неприятни изненади след това. Освен да знаете какво ще дължите на фирмата, също така е наложително да разберете какви са нейните условия за плащане и дали, ако предварително изплатите сумата, ще ви бъде приспадната част от лихвата. Насочете се към компания, която предлага гъвкави варианти за плащане, които ще бъдат максимално удобни за вас и вашите нужди.

Кой определя сумата за бърз заем

Добре е да знаете, че кредитодателите невинаги ще отпуснат пълната сума, от която имате нужда в дадения момент. Понякога, след направена проверка в ЦКР, ви дават различни суми като опция, за да си изберете най-подходящата за вас и вашите възможности. Размерът и срокът на заема се определят от кредитополучателя, самостоятелно, но окончателното решение относно условията на сделката се взема от институцията. Оценяват се условията и изискванията и на двете страни. Фирмата има право индивидуално да определи размера на кредита, който да бъде отпуснат, и да определи срока на договора, но крайното решение винаги е ваше. Можете да получите заем в рамките на половин час, което понякога е от ключово значение.


Внимавайте при избора на вашия кредитор и съобразете сумата, която търсите с прихода на вашите финанси, за да нямате затруднения при нейното изплащане. Проучете добре различните опции, които ще ви бъдат предоставени, за да сте сигурни, че ще вземете най-подходящото за вашите нужди решение.

  • Ключови думи:
X