Напишете дума/думи за търсене

Колко тенджери са необходими в кухнята

Източник: Pixabay

За да оборудвате помещението в дома си, където готвите, трябва да откриете подходящи съдове, които да ви осигурят удобство и комфорт. Тенджерата е основен елемент от всяка кухня и задължително трябва да имате различни по размер варианти. Материалите, от които се произвеждат съответните видове домакински съдове за готвене, оказват влияние върху вкуса на храната, която се приготвя, на времето, необходимо за това, както и на вашия комфорт. Важно е да откриете подходящ комплект, който ще отговори на очакванията ви, а и ще превърне моментите в кухнята в истинско удоволствие.

Какви видове тенджери да изберете за кухнята?

Съществуват различни критерии, по които може да направите това. Единият от тях е размерът и съответно е добре да притежавате както малка, така и голяма за различните ястия. Тенджера между 3 и 5 литра е удобна за приготвяне на супа и по-течна яхния. Хубаво е да предвидите и универсален вариант между 2 и 2,5 литра, защото в подобен съд ще готвите почти всичко. Малките, от друга страна, служат за направата на сосове или десерти. Според материала на изработка тенджерите за кухня се делят на:

  • емайлирани – те са много ценени, тъй като емайлът предпазва храната от въздействието на метала и не задържа микроорганизми. Съдовете, направени от него, се предлагат в разнообразни цветове;

  • тенджери с тефлоново покритие – популярността на материала беше много голяма през 90-те години. Посудата за кухня, изработена от него, е удобна, защото загрява бързо и не загаря. Може спокойно да правите дори диетични рецепти, използвайки много малко мазнина;

  • керамични – те са устойчиви, екологични и напълно безопасни за здравето. Когато готвите, няма опасност да за горите нещо, а благодарение на удобните дръжки, използвате съда и във фурната;

  • алпака – те държат първенството сред потребителите. Невероятно издръжливи, безопасни и лесни за поддръжка. В тях дълго ще съхранявате храната без проблем.

Съобразете се и с модела на печката, която притежавате, понеже съвременните индукционни котлони предполагат употребата на определен вид съдове. Покупките за дома могат да бъдат евтини като цени, ако се открият в добър онлайн магазин.

Колко на брой е добре да имате?

Това решение определено зависи лично от вас и от размера на кухнята, която оборудвате. В случай че тя е голяма и имате достатъчно пространство за съхранение, изберете по-голям комплект тенджери, включващ различни като размери и функции модели. Ако пък мястото не ви достига, се фокусирайте върху това да се сдобиете с универсален модел и с един по-голям, които също ще ви донесат удобство у дома.

  • Ключови думи:
X