Напишете дума/думи за търсене

8 трика как да поддържаме къщата си чиста без много усилия

Снимка: unsplash

Почистването на дома е един от показателите за качеството на живот на едно семейство, на което невинаги се обръща необходимото внимание. Лятото - сезон, в който се увеличава броят на дейностите, които извършваме, превръща ежедневието в предизвикателство да поддържаме къщата чиста. Ако през годината сме в състояние да спазваме рутините за ред и чистота, с настъпването на жегата къщата се нуждае още повече. Ето защо по-долу ще видим няколко прости съвета, които да ни помогнат да поддържаме къщата чиста през лятото.

Почистете бъркотията незабавно

Не чакайте да почистите цялата къща. Избършете мръсотията веднага щом се появи, за да избегнете трайни или упорити петна. Това също така предотвратява изоставането от задачи за почистване, които биха могли да станат непосилни, ако го оставите за времето, когато е планирано. Може да си вземете помощник, който да е безотказен всеки ден. Такъв е прахосмукачка робот, която ще почиства пода ежедневно. Вижте каква прахосмукачка робот да изберете, за да направи живота ви по-лесен.

Насърчавайте дейности на открито за децата

Колкото по-малко време прекарват малките на закрито, толкова по-чиста ще бъде къщата. Лятото е чудесно време за забавни дейности на открито. Насърчавайте всички, особено децата и домашните любимци, да играят навън и да не превръщат хола в детска площадка.

Включете всички

Всички в дома трябва да участват в дейностите по почистването. Делегирайте някои задачи за почистване на членове на семейството, включително деца, като създадете график за почистване. По този начин всички споделят интереса къщата да е чиста и подредена.

Имайте подръка основни консумативи за почистване

Уверете се, че разполагате с необходимите почистващи препарати през цялото време. Запасите с разтворители, кърпи и четки ви позволяват да сте готови да се справите с всякакви спешни случаи при почистване, които могат да възникнат.

Обърнете внимание на пералната машина

Вместо да носите мръсни дрехи из цялата си спалня и баня, сваляйте дрехите си веднага след като се приберете. Това прави прането по-лесно за управление. Натрупването на много дрехи не само означава, че ще трябва да пуснете няколко перални в един ден, но и че ще трябва да имате място за простиране на много дрехи едновременно, а това невинаги е възможно.

Също така трябва да имате предвид, че пералнята трябва да бъде почиствана редовно, а ако никога не сте го правили - няма какво повече да чакате! Вижте това видео със съвети и трикове за почистване на този уред. 

Организирайте килера и кухнята

Летните горещини удрят особено силно кухнята и килера. Организирайте храната и изхвърлете нежеланите продукти, независимо дали са с изтекъл срок на годност или са развалени. Освен това е удобно да поддържате приборите и уредите чисти, тъй като това ви позволява да не бъдете засегнати от летни вредители, като мравки, които се появяват при висока влажност и температура.

Контролирайте безпорядъка

Поддържането на къщата подредена драстично намалява времето, необходимо за почистване. Съхранявайте всички артикули, които не се използват във вашите места за съхранение. Това включва играчки, обувки и инструменти, наред с други елементи. Освен това по този начин винаги ще сте наясно къде се намира всичко по всяко време.

Почистването трябва да бъде приоритет през лятото

Най-добрият начин да поддържате дома си чист през лятото е да дадете приоритет на практиките за поддръжка и почистване през целия сезон. Отделяйте няколко минути всеки ден, за да избършете прахта, да почистите с прахосмукачка и да почистите бъркотията и мръсотията. Освен това е удобно да се установят някои основни правила, така че домашните любимци, децата и другите обитатели на къщата да спазват ред и чистота.

  • Ключови думи:
X