Напишете дума/думи за търсене

Елизабет се влюбва в своя принц, когато е 13-годишна

Сватбата на кралица Елизабет II и принц Филип.
Сега двамата ще са отново заедно в небесния Бъкингам КАДЪР: Туитър/The Court Jeweller

Миналия понеделник кралицата бе положена до покойния си съпруг принц Филип, с когото бяха заедно 73 години.

"Всяка ситуация той можеше да я превърне в забавление", казва приживе за него кралицата, спомняйки си за веселия и "палав блясък" в очите му, който никога не угасвал.

"Никой не е доставял на децата и на мен по-голяма радост от съпруга ми", спомня си още тя.

Елизабет е едва на 8 години, когато за първи път среща Филип. 5 години по-късно, когато тя е на 13 г., а той е пълнолетен, двамата се срещат за трети път и макар много малка, тя знае, че вече е влюбена в него. Той е нейният избраник.

Когато тя е на 21 години, той й предлага брак. Баща й крал Джордж VI все още е сравнително млад - малко преди това е прехвърлил 50-те, и двамата са убедени, че ще водят "почти нормален" живот на офицерско семейство в Малта.

Членовете на кралската фамилия през годините дават различни интервюта, в които споделят впечатленията си от двойката.

Според тях той бил невероятна подкрепа за Елизабет, въпреки че останал верен на себе си. Всъщност именно от това имала нужда кралицата и именно затова се влюбила още съвсем малка в него.

"Видях начина, по който подкрепяше кралицата, и то не по някакъв показен, крещящ начин, а тихо, следвайки я - винаги отзад", казва Камила.

Принц Чарлз споделя, че кралицата намирала "голяма подкрепа" в съпруга си Филип и ценяла наблюденията му по някои въпроси.

Въпреки всички клюки, че Филип изневерява на Елизабет, тя запазва хладнокръвие и смело го защитава, а той й връща жеста, като винаги е една стъпка след нея - той е нейният смел, всеотдаен и весел рицар до края на живота си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X