Напишете дума/думи за търсене

Георги Господинов и още 9 знаменити писатели станаха част от Улични балади

акво е саундскейп? Звуково-музикална среда, създавана на живо в контекста на конкретно архитектурно пространство – това предлага новият проект „Улични балади“ на швейцарската компания SOUNDSCAPE.LIVE в сътрудничество с български изпълнители и автори. СНИМКА: ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Какво е саундскейп? Звуково-музикална среда, създавана на живо в контекста на конкретно архитектурно пространство – това предлага новият проект „Улични балади“ на швейцарската компания SOUNDSCAPE.LIVE в сътрудничество с български изпълнители и автори. Пърформансът ще бъде представен в началото на октомври последователно в Пловдив, Бургас, Велико Търново и село Горна бела речка и ще завърши гостуването си в България в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ в София.

Десет български писатели - Георги Господинов, Здравка Евтимова, Кристин Димитрова, Ангел Игов, Стефан Иванов, Деляна Манева, Иванка Могилска, Стефан Прохоров и Александър Шпатов, са подготвили свои текстове специално за „Улични балади“. Те ще бъдат съчетани с музикални изпълнения в един цялостен спектакъл, продължаващ около два часа, в който публиката е поканена да се включи по всяко време.
„Улични балади“ има амбицията да събере на едно място гласове от цяла Европа, за да дадат своята гледна точка към настоящето. След изключително успешния първи етап в Швейцария, България е втората страна, в която се изпълнява проектът а, този път с участието и на български творци и изпълнители. Очаква се догодина резултатът от съвместната им работа да бъде показан и на фестивали в различни европейски държави.

Участват: Регина Хой (вокал/цигулка), Рето Сен (вокал/кларинет), Беат Фьогеле (вокал/тръстиков орган), Биляна Вучкова (вокал/цигулка), Никол Оташлийска (глас), Иван Станчев (глас)
Част от спектаклите вече преминаха. На 4 октомври в галерия „Енчо Пиронков“, Пловдив, на 5 октомври – в Център за съвременно изкуство и библиотека „Пейо Яворов“, Бургас, на 6 октомври – ТАМ, Велико Търново.

Предстоят обаче две от най-впечатляващите места, където може да видите спектакъла: 
На 8 октомври от 18 до 20 ч. той ще гостува на Народно читалище „Изгрев 2019“, с. Горна бела речка, а на 9 октомври – 18-20 ч, в Регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, София.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X