Напишете дума/думи за търсене

Екосистемата от устройства на Canyon подобрява качество на живот чрез интелигентна интеграция

През последните десет години екосистемите от устройства се превърнаха в основен бизнес модел на всички най-големи компании в света. Бързо свикнахме да делегираме различни задачи на електронните устройства и вече не може да си представим живота без тях. Canyon Accessories - европейска марка за мобилни и компютърни аксесоари, интелигентни джаджи и решения за игри, разкрива как екосистемите са се превърнали в глобална тенденция и какви са ползите от тях за потребителите.

Производителите на смартфони бяха сред първите, които разбраха предимствата на платформения подход към бизнеса. Преди това, в допълнение към атрактивния дизайн, количествените параметри бяха ключов критерий за избор на нов телефон. Марките от първия ешелон се състезаваха помежду си и се опитваха да произвеждат устройства с максимална мощност и качество на изображението и звука, но с минимално тегло. Подобряването на характеристиките не даде ново потребителско изживяване: малко по-добра камера или вече не една, а две или три, по-голяма производителност и повече потребителски настройки. Купувачите не са готови в името на това да подменят своя смартфон на всеки шест месеца.

Поведението на потребителите се промени. Те се интересуват не толкова от характеристиките на устройството, колкото от наличието на познат набор от приложения и услуги, интуитивен интерфейс и най-важното - удобство на взаимодействието на смартфона с други устройства. Самият смартфон е придобил значителен брой допълнителни джаджи, обединени в екосистема, където функционалността на отделните устройства е максимално разкрита в тяхната съвкупност и предоставя допълнителни предимства.

На първо място, може да свържете най-очевидния аксесоар към вашия смартфон - интелигентния часовник. Модерните модели не само показват времето, но и следят пулса, изчисляват нивото на кислород в кръвта, записват натоварването, като го оптимизират за различните спортове, проследяват съня. Известията се дублират на смартфона и на устройството. А модел като Canyon Salt SW78 има способността да управлява камерата и музиката на вашия смартфон директно от екрана на смарт часовника.

Джаджите за носене, към които се отнасят интелигентните часовници, са отличен пример за постепенното възникване на "Интернет на нещата". Акцентът е върху взаимодействието с други устройства. Например, ако искате да слушате музика, но смартфонът даде сигнал за разредена батерия, часовникът ви позволява да свържете слушалките директно, за да възпроизвеждате музика без телефона. Няколко движения на екрана на часовника и композициите, изтеглени предишния ден, се възпроизвеждат в слушалките. Сензорното управление на слушалките модел Canyon TWS-3 ще ви позволи да поставите на пауза или да стартирате възпроизвеждането на музика, а при дълго докосване ще се включи гласовият асистент. С докосване на слушалките може да отговорите и на повикване.

Или се прибирате вкъщи от работа и искате да превключите музиката, която сте слушали по пътя със слушалки, към безжичен високоговорител - без свързана екосистема, това са няколко различни действия на телефона: спиране на музиката, изключване на слушалките, свързване на новото устройство, включване на музиката. Но ние се стремим да оптимизираме дори такива прости процеси - в крайна сметка те формират нашето качество на живот.

Също така е възможно да използвате устройствата през целия ден и да не се притеснявате, че батерията ще се разреди. Например външната батерия Canyon PB-2001 дава възможност за презареждане на две устройства едновременно и има максимален капацитет при доста компактни размери. Батерията автоматично открива всички видове устройства за зареждане и регулира изходния ток в зависимост от уникалните изисквания на устройството.

„Екосистемите работят на принципа на изисканата гастрономия: съставките имат своите качества и сами, но истински разкриват свойствата си в съчетание с другите. Обмислените поведенчески сценарии на потребителя създават безпроблемно взаимодействие с целия арсенал от лична електроника,” коментира Дмитрий Романенко, директор бизнес развитие на Canyon Accessories.

Съвременните устройства имат много интересни функции, но често, за да ги разкрият, е необходимо да се изгради екосистема. Няма значение какво ви съблазнява повече: виртуалната реалност, фитнесът, работата – за вас вече са измислени специални устройства, които се синхронизират и управляват от смартфон буквално с едно докосване. Единичните подобрения в качеството на живот чрез използването на смартустройства може да не са толкова впечатляващи. Но спестяването на две до пет минути, умножено по десетки ежедневни домакински и работни задачи, заедно създава зашеметяващ ефект от подобряване на качеството на живот. И най-главното, спестява най-важния ресурс - времето.

  • Ключови думи:
X