Напишете дума/думи за търсене

Доц. Румен Димитров, управител на медицински център “Фемина”: Силата на “Фемина” е в съчетанието на апаратура от най-висок клас и специалисти с огромни знания и клиничен опит

Доц. Димитров до най-престижния ултразвуков скенер Voluson Expert 22 за прецизно изследване на фините фетални структури, на феталното сърце и малките съдове

Ние единствени разполагаме с най-престижния ултразвуков скенер Voluson Expert 22 за прецизно изследване на фините фетални структури, на феталното сърце и малките съдове

- Доц. Димитров, с какво медицински център “Фемина” превъзхожда останалите лечебни заведения с основна насоченост към бременността, майчинството и проблемите на жената в различните ѝ възрасти?

- Навършилият пълнолетие медицински център “Фемина” навлиза в зряла възраст с нови възможности за диагностика и лечение. Създаден като първия тясно специализиран център за ехографска и пренатална диагностика на бременността, “Фемина” отстоява позицията си и се развива.

Нашата сила е в съчетаването между апаратура от най-високия възможен клас и специалисти с огромни знания и клиничен опит. Политиката ни е да внедряваме незабавно последните постижения на медицинската техника от най-реномираните световни производители. Най-класните машини на световния пазар се доставят в страната и заработват първо при нас. С тях боравят специалисти с уникален опит - авторитетни университетски преподаватели и хабилитирани лица, които са основоположници на съвременната перинатална медицина у нас и техни ученици и последователи. Ние осигуряваме

бърза и прецизна диагностика и консултиране при проблемни бременности и гинекологични заболявания

Голямо наше преимущество е възможността ни да довеждаме до край изследването и лечението на нашите пациентки в болнични условия, когато това се налага, тъй като съчетаваме работата си в извънболничната помощ с работа във водещата наша национална акушеро-гинекологична болница.

“Фемина” разполага с апаратура от най-висок клас,
Снимка: Йордан Симеонов
“Фемина” разполага с апаратура от най-висок клас, Снимка: Йордан Симеонов

- С каква нова апаратура разполага “Фемина”?

- Съвсем скоро след неговата световна премиера центърът е единственият у нас, разполагащ с най-престижния за момента ултразвуков скенер Voluson Expert 22, който е последният писък на ехографската техника. Неговият мощен хардуер, авангардните му софтуерни приложения и уникалната технология на трансдюсерите създават изображения с невероятно качество и разделителна способност във всички режими на работа: 2D, 3D/4, Доплерови изследвания (пулсов, тъканен, спектрален тъканен Доплер, HD-flow). Освен ефектни изображения за пациентките тези режими позволяват изключително прецизно изследване на фините фетални структури, на феталното сърце, отлична визуализация на малките съдове и оценка на кръвотока в тях.

Скринингът и диагностиката на заболяванията на млечната и щитовидната жлеза са друг важен аспект от нашата дейност. Опитни специалисти по образна диагностика извършват коремни ехографии, ехомамографии и ехографии на щитовидната жлеза, включително с еластография за диференциална диагноза на новообразуванията на млечната и щитовидната жлеза.

Ултразвуковото изследване на феталното сърце (фетална ехокардиография) също е сред важните ни дейности. В ръцете на опитния специалист по детска кардиология апаратурата ни с нейните специално създадени режими на работа позволява диагноза на вродените сърдечни малформации в оптимален срок.

В практиката си прилагаме утвърдени и доказали своята ефективност скринингови методи за оценка и прогнозиране на развитието на бременността каквито са биохимичните скрининги, Доплеровите изследвания в различните срокове на бременността, неинвазивното пренатално тестуване.

Не натоварваме пациентките си с излишни, неиндицирани и скъпоструващи изследвания

При пакетното проследяване на бременните ни се опираме на добрата клинична практика с разумна достатъчност от ехографски прегледи, скринингови и лабораторни изследвания.

- Какви дейности извършвате още в медицинския център?

- Гинекологията е също традиционно силна наша страна. Извършваме изключително голям обем дейност в насока скрининг, диагностика и лечение на предраковите състояния на женските полови органи. Разполагаме с отлична апаратура за тази цел: класни колпоскопи, лазерна и електрохирургична апаратура за премахване на болестните процеси на маточната шийка. Осигуряваме бърза цитологична и хистологична диагностика на нашите пациентки, която е решаваща за своевременното им лечение.

- Какво предстои занапред?

- Нова насока в нашата дейност е прилагането на лазерна и електромагнитна терапия при разнообразни гинекологични и уринарни смущения.

Имаме вече тригодишен опит в приложението на

лазерните процедури за лечение на стрес инконтиненция, вагинална релаксация и атрофични промени в постменопаузата

с отлични резултати. Готови сме да прилагаме и нови методи като офис-хистероскопия при патология на ендометриума и високочестотна електромагнитна стимулация на мускулатурата на тазовото дъно при незадържане на урината. Лазерната и електромагнитната терапия взаимно се потенцират, като действат на различни механизми, отговорни за континенцията. Лазерът ремоделира колагенните влакна и стимулира образуването на нов колаген, а електромагнитната стимулация увеличава тонуса и контрактилитета на тазовата мускулатура. Така се възстановяват промените в тъканите вследствие на ражданията, менопаузата и възрастта, които водят до незадържане на урината. Тези методи на лечение изискват прецизен целенасочен предварителен преглед на състоянието на пациентката за оценка на приложимостта на методите във всеки конкретен случай.

Можете да ни намерите на:

Медицински център "Фемина"

https://mcfemina.com/

Адрес: гр. София, ул.“Дунав“ No 47“

Телефон за контакти: 02 / 983 30 20; 02 / 983 57 97; 088 903 05 95

Email: [email protected] 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X