Напишете дума/думи за търсене

Най-ефективният метод за отслабване, който почти никой не използва

Докато единственият начин за отслабване, който е калорийният дефицит, се радва на информационно затъмнение, безполезни и опасни хапчета за загуба на мазнини, измамни планове за тренировки и фантастични диети се набутват в умовете и телата ни.

Дори да стигнем до калорийния дефицит, се препоръчват неща като часове упражнения и ограничителни диети. Те със сигурност помагат, но има един изключително ефективен метод, за който почти не се говори.

Случайно попаднах на този метод, когато забелязах, че всеки път, когато се връщах от почивка, качвах тегло. И само няколко седмици след като започнеше обичайният ми ритъм на живот, губех всичко натрупано.
Оказа се, че несъзнателно използвах този неясен метод за загуба на мазнини.

Вашият общ дневен енергиен разход (ОДЕР) е броят калории, които изгаряте за един ден. Ако приемът на калории е по-малък от това, ще отслабнете. Толкова е просто.

За да свалите килограми, трябва или да увеличите ОДЕР и/или да намалите приема на калории. Упражненията, особено кардиото, постигат първото, а диетата - второто.

Но изследванията показват, че спортът обикновено представляват само между 2 до 10% от ОДЕР. Останалото се отчита от:
• Вашата базална метаболитна скорост (БМС), което представлява около 50% от вашия ОДЕР. БМС е енергията, необходима за телесни функции като дишане, възстановяване на клетките, мозъчни функции и изпомпване на кръвта.
• Термичният ефект на храната (ТЕХ) е около 8–15% от вашия ОДЕР. Това е енергията, необходима за смилане и усвояване на консумираните хранителни вещества.
• Вашата термогенеза на активност без упражнения (ТАБУ) е от 15 до 50% от вашия ОДЕР. ТАБУ е фантастичен термин за вашата ежедневна физическа активност, отделно от упражненията.
Увеличаването на термогенезата на активност без упражнения е най-ефективният начин за отслабване.

Ето няколко начина да увеличите своята ТАБУ.

1. Ходете, докато говорите по телефона
Ако сте фен на телефонните разговори, пробвайте се другия път да ги проведете на крак, а не на дивана. Независимо колко дълго разговаряте, ходете пеша – всяко ходене е по-добро от никакво.

2. Ако работите на бюро, се протягайте от време на време
Това не само повишава вашата ТАБУ, но също така предотвратява схванатите стави и хроничните болки във врата и гърба.

3. Качвайте се стълбите вместо с асансьора
Ако това е твърде тромаво и трудоемко за вас, вземете асансьора един етаж под или над целевия.

4. Зарежете колата за кратки разстояния
Много хора отиват дори до кварталната бакалия с кола. Забравете за този вреден навик и ходете пеша винаги, когато можете.

5. Когато работите, дръжте телефона си на противоположната страна на стаята
Това не само ще ви накара да ходите всеки път, когато трябва да проверите телефона си, но и ще ви разубеди да го правите ненужно.


6. Предприемете малко почистване
Чистенето на дома може да ви накара да се движите изненадващо много.

7. Сменете мотопеда с колело
И двете превозни средства са на две колела, но има една основна разлика. Докато едното използва бензин, за да се движи, другото използва вас за гориво.

8. Правете разходки след хранене
Те не само ви помагат да се разхождате, но също така са чудесни за храносмилането. Ако ви мързи да излезете извън дома си, може да правите къси разходки на терасата след вечеря, наслаждавайки се на звездното небе.

9. Паркирайте колата на известно разстояние от дома си
Със сигурност няма да е толкова трудно, имайки предвид недостига на паркоместа почти навсякъде.

10. Проследявайте стъпките си
За да направите това, нямате нужда от фитнес лента. Може да го направите с помощта на приложение за крачкомер на вашия смартфон. Поставете стъпаловидни цели и ги постигнете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X