Напишете дума/думи за търсене

Лунни и слънчеви затъмнения през 2023

Темата, свързана с лунните и слънчевите затъмнения на небето, обикновено изглежда страховита, а думата „затъмнение“ изважда от ъглите на съзнанието ни страхове, тревоги и несигурност.

В тази връзка реших да напиша тази статия и да дам повече яснота за тези събития, които имат своите особености, силни и слаби страни.

Главни герои, както и подозирате, са Луната и Слънцето, техният неспирен танц, вълнуващ разговор и динамични отношения. Двойката изобразява и изразява деня и нощта, изгрева и залеза, жената и мъжа, Ин и Ян, изгубване и намиране, начало и край, приливи и отлива на океани, начало и край на сезони.

Техните срещи се случват на новолуние, когато двете планети застават плътно едно до друго в огромна космическа прегръдка. Тогава те имат силата да отворят една тайна вратичка към земните жители в очакване на техните мисли, намерения и желания. Като родители очакват нашите мъдри избори, но изискват отговорно отношение и последователни действия.

Обикновено един път месечно сядат един срещу друг и на висок глас проверяват докъде сме стигнали в своите намерения. Какво правим излишно и къде не полагаме достатъчно усилия. Често ни забраняват някои неща и ни отдалечават завинаги от излишни хора, отношения и занимания.

Ние, като малки деца, в тези дни сме раздразнителни, тъжни и сърдити. Без да се замисляме, че всичко, което се случва в живота ни, е винаги за наше добро, както и да изглежда сега в момента на земното ни осъзнаване.

Когато новолунието или пълнолунието се случва в близост до лунните възли, тогава настъпват и затъмненията. При новолуние в компанията на лунен възел се случва слънчево затъмнение. Когато имаме пълнолуние в обхвата на лунни възли, се образува лунното затъмнение. Те се различават от обикновените фази на Луната със своето кармично предназначение. Лунните възли са Раху (северен лунен възел) и Кету (южен лунен възел).

Обикновено слънчевото затъмнение отключва кармични възможности, които е дошло време да се развият в живота ни. Лунното затъмнение идва със своите изводи от предходни наши животи и ни взима онова, което трябва да си отиде от нас.Събитията, идващи от затъмненията, задължително имат кармични корени и са плод на онова, което самите ние сме създали по пътя си. Обикновено онова, което трябва да ни се случи, стои във времето и чака да бъде проявено за нашето духовно развитие и лично израстване.

Тази година има две слънчеви затъмнения.

20.04.2023 – Новолуние в Овен, със слънчево затъмнение, 7:12 на 29 градуса
14.10.2023 – Новолуние със слънчево затъмнение във Везни, 20:53 на 21 градуса

Слънчевото затъмнение е силно и мощно новолуние, на което се залагат нови програми за живот. Бъдете внимателни какво си пожелавате в тези моменти. Кармичните възли усилват нашите намерения и забързват реализирането на желанията ни. Работете с материализиране на мислите си 8 часа след точната фаза на затъмнението. То може да се случи с писане на желания, силна молба, отправена към висшите сили и нашия Висш Аз, визуализиране, танц или начин, който вие усещате като най-силен за вас. Вероятността онова, което желаете да се случи, е в много по-голяма от обикновеното новолуние. Избирайте желанията си мъдро и бъдете отговорни за своите избори.

Ето датите на лунните затъмнения.

5.5.2023 – Пълнолуние с лунно затъмнение в Скорпион, 20:34 на 14 градуса.
28.10.2023 – Пълнолуние с лунно затъмнение в Телец 23:23, 5 градуса

На лунните затъмнения бъдете внимателни към своите мисли и енергийна нагласа. Луната в дните на пълнолуние е голяма, светла и страховита. Тогава на Земята нейната светлина изважда на повърхността страхове, безсъние и тревоги, които водят до напрежение и неразположение. Затъмнението лесно прихваща нашите мисли и настроения и ги интегрира в негативни събития. Онова, което решавате да приключите сега, не може да бъде поправено в бъдеще. Един път, поели по пътя на това затъмнение, няма връщане назад. Ако развиете конфликт с някого и решите да прекратите отношенията си с него, е невъзможно те да бъдат възстановени в бъдеще.

Решенията в тези дни са точка за бизнес и лични отношения. Използвайте времето за приключване с вредни навици (тютюнопушене, алкохол, наркотици). Важното е, че при лунното затъмнение се действа и се залагат желания и цели няколко часа преди точната фаза на събитието. Отново изпишете онова, което целите, на лист хартия, изкажете го на глас и помолете висшите сили да ви помогнат. Избирайте спокойни занимания, приятна компания, светли мисли и добрини. Не влизайте в спорове и се пазете от претоварване с грижи и задължения.

Важно е да не забравяте, че когато се разделяте с нещо в живота си, неговото място трябва да бъде заместено от друго. Ако избирате да сложите край на тютюнопушенето, то добре си помислете какво желаете да дойде в живота ви на мястото на този вреден навик. Заявете с какво го заменяте и също го запишете в своите намерения. Например „решавам да се разделя завинаги с цигарите в своя живот и приемам да ги заменя със спорт или хоби.“

Желая ви хармонични затъмнения.

С обич,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X