Напишете дума/думи за търсене

Астрологът Венета Матева: Заглавието на следващата година е "В 12-и клас"

Венета Матева е астролог, който прекарва с лекота мнозина през трудни, през щастливи, през лесни, през задъхани времена, разчитайки предопределеното от звездите.
Тя е автор на книгата за астрология „Сигурна промяна – 2020 година”, която е написана през призмата на асцендента, а не на същинския зодиакален знак. С нея по традиция повдигаме крайчето на идващата година, за да разберем с вяра, надежда и любов дали сакралните ни мисли и целеустремения ще се сбъднат и за какво да внимаваме по пътя си. 

1. Вени, какво може да очакваме от новата 2022 година? Би ли й дала заглавие?


2022 година ще бъде интересна, динамична и провокираща личното ни израстване и вяра. И всичко това, защото личните планети (Венера, Меркурий и Марс) ще бъдат ретроградни, което ще ни накара да проявим търпение и последователност в делата си. Ще трябва да добавим в дневното си меню повече любов, топлина, тактичност, искреност и споделеност.

Кармичните възли ще се движат по оста Телец-Скорпион. Южният възел ще ни припомня опит и знания в знак Скорпион, а северният ще ни кара да търсим нови пътища и начини за справяне и развитие. Оста е пасивна, но много важна за устоите и принципите ни. Време ще бъде през новата година да се научим да търсим без да преследваме, да се разделяме без да изоставяме и да обичаме без да изискваме.

През годината ще има 2 слънчеви и 2 лунни затъмнения.
На 30-и април ще бъде първото частично слънчево затъмнение в знак Телец.
На 16-и май следва лунно затъмнение в знак Скорпион.
На 25-и октомври отново има слънчево затъмнение в знак Скорпион и последно ще се случи лунно затъмнение на 8-ми ноември в знак Телец.

Тези събития доказват ролята на 2022 г., като градивна, обновяваща и развиваща личните ни възгледи, отношения и занимания.

Сатурн ще продължи движението си през знак Водолей, което ще продължи стремежа ни да се променяме и адаптираме към новия свят.

Уран ще се радва още една година на уют и топлина в знак Телец. Това ще донесе технологично развитие в областта на красотата, здравето и финансите. На иновации ще се радват областите на строителството, личния комфорт и здравословното хранене.

От гледна точка на нумерологията предстоящата година е под цифрата 6, която е подвластна на планетата Венера, свързана с любовта и хармонията.
Моето заглавие за 2022 г. е „В 12-и клас“.

Ако се замислим повече, завършването на 12-и клас бележи края на един важен етап от живота ни. Зад гърба ни е времето на повече лекота, безгрижие и учене. Предстои ни време на последни усилия за успех, добри оценки и снабдяване с ресурс за 2023 г., когато ще трябва да поставим началото на новия ни път към избрани върхове и дестинации. В този ключов за живота ни клас баланса между добри оценки, поведение и отношение с околните е неизбежен. В емоционален план е възможно завършването на училището да ни раздели завинаги със съученици, които сме смятали за близки, а с други да ни събере за дълго време в живота ни.
Така ще е! След последния училищен звънец всичко ще бъде ясно и всеки ще се озове сам на прага на своя собствен път.

2. През кои месеци ни очакват най-големите предизвикателства?
Годината започва с ретроградното движение на Венера в знак Козирог, което ще предизвика нов ред в личните и професионалните ни отношения. Периодът на ретроградност ще започне на 18-и декември 2021 г. и ще продължи до 31-ви януари 2022 г. В това време не е подходящо встъпването на договорни отношения, инициирани на скъпи покупки, козметични процедури и медицински интервенции.

На 13-и януари 2022 г. Меркурий ще настъпи в ретроградна фаза, която ще продължи до 5-и февруари 2022 г.
Засичането още в началото на годината на двете ретроградни планети ще изиска да застанем пред стартовата линия и да обмислим добре настоящите си планове, стратегии и приоритети. До 5-т февруари периодът не е подходящ за действия.

Другите два пълни ретроградни периоди за годината са между 5-и май – 4-ти юни и 9-и септември – 3-ти октомври. В това време не трябва да се подписват договори, да се купуват техника и автомобили. Времето е подходящо за ревизия на планове и дела.


Най-големите предизвикателства за мен ще бъдат по времето на ретроградния Марс, който ще търпи обратно движение в знак Близнаци в периода от 28-и октомври до 15-и януари 2023 г. Смятам, че в този период ще има проблеми в сфери на комуникацията, наземния транспорт, медиите и свободата на словото. В личен план се очаква повече неразбиране и липса на търпение. През този период бихме преминали спокойно с повече овладяване на емоциите и изслушване.

3. Планетата на късмета Юпитер ще бъде в знак Риби. Какво означава това?
Юпитер е големият благодетел и се счита за планета на късмета. Нейни домове са тези на знак Стрелец и Риби. През 2022 г. той ще гостува в един от своите домове, което ще го кара да се чувства прекрасно. Знак Риби се свързва с нематериалната страна на живота. Под негово влияние са темите, свързани с емпатията, съчувствието, духовното ни развитие и израстване и безусловната любов. От една страна, пътуването на Юпитер в знак Риби ще ни учи на всичко това, но, от друга, има опасност да ни отведе в ниската енергия на знака, която се свързва с бягство от действителността, илюзия, изгубване, идеализиране и заблуди. Моят призив е да използваме тази енергия мъдро и градивно. Тя няма да ни вкарва в призмата на очакванията, тънките сметки и задкулисните игри. Ще ни бъде по-леко и спокойно, ако изберем да не допускаме в живота си лицемерие и обида. Юпитер ще ни носи онази тънка духовна, нежна и фина нишка на обич, топлина и разбиране. Очаквайте от нея да погледнете всичко, което ви се случва от една по-различна страна, свързваща проблема с решение, неразбирането с любов, обидата с прошка и подадената ръка с изправяне.

4. Ще има ли нещо суперяко, което ще се случи във Вселената през 2022-ра?

Да, ще има. С този въпрос ще разкрия приятната компания на големия гигант Юпитер с планетата на интуицията Нептун. И двете планети са чеда или управители на нежния знак Риби. Освен това и двете небесни тела са обединители на доброто, любовта и хармонията. В периода 25-и март – 25-и април ще имат близко общуване, което ще ни донесе страхотни върхове от лично самоосъзнаване до горещо живо интерпретиране в реалния живот. Този съвпад на планетите е вдъхновение, което може да ни даде старт и идеи за много години напред. В този период ще има и новолуние в знак Овен, с което може да си пожелаем постигане на нови върхове и реализиране на мечти.
Двете планети не са били заедно в собствения си дом от стотици години насам. Намирам тяхната среща за вълнуваща, творческа и харизматична. Единствено в този период се пазете от идеализиране на хора и ситуации. Бъдете творци на живота си, но не губете връзка с реалността и не оставяйте мечтите да отнемат твърде дълго време от дните ви. Дерзайте!

5. Добра ли ще бъде 2022-ра за венчавки?
Да, ако се избягват периодите на ретроградни Меркурий и Венера.

6. Как може да използваме астрологията, за да имаме споделена любов, повече пари и успех в нашите кариери?
Астрологията има метод, свързан с разглеждане на партньорските отношения, който разкрива силните и слабите страни на връзката, които обсъдени могат да помогнат в постигането на хармонична и споделена любов.

Парите и кариерата могат да бъдат успешни, като се използват прогнозните методи в търсене на най-добрия период за започване на работа, бизнес или инвестиране на пари. Планетите ни дават цикли, които са подходящи или не за нови начинания и започване на проекти. Съобразяването с тях би ни помогнало във всички области на живота.


Какво да очакват зодиите през новата година?

Овен – Градивна и спокойна година предстои за всички Овни. Не се ядосвайте на еднообразието, защото то ви дава време да съберете сили и мисли за бъдещите си планове. На спокойствие ще се радват най-много родените в първа декада. Те заслужават почивка и събиране на заслужени добри резултати от заниманията си в последно време. Представителите на втора и трета декада ще имат на разположение време, в което да структурират целите си и да започнат първите си крачки в избрана нова посока в личен и професионален план. Освободете времето си от излишни занимания и хора. Огледайте се за начини за лично развитие и израстване и се подгответе за нов старт през 2023 г. Време е да излезете от коловоза на рутината и да се впуснете в нови предизвикателства. Новата година ще ви донесе възможности, които не трябва да пропускате. Бъдете смели и вярвайте в себе си.

Телец –
За Телците, годината ще бъде по-лека и щастлива, но въпреки това ще продължи с промените, които са стартирани през 2021 г. Предстои да имат повече късмет и по-малко страхове, тревоги и притеснения. Сякаш свикнали с новите цели и предизвикателства единствената им цел ще бъде тяхното постигане. Сега ще ви липсва колебанието, което през изминаващата година ви задържаше в старото. Родените в първа декада ще имат възможност за нови начинания, връзки и отношения. Приемете ги и им дайте шанс да се случат и развият. Родените във втора декада ще се чувстват уверени да стартират нови занимания и да разчупят еднообразието. Не се чудете, защото в действителност имате нужда от промяна и разнообразие. Родените в трета декада подкрепени от силна интуиция и нови идеи ще имат зелена светлина за плановете си.

Близнаци – Интересна, разнообразна и градивна година предстои за Близнаците. Интересна, защото ще имате възможност да започнете нови занимания, в които до момента сте се съмнявали, че може да успеете. Градивна до някъде значи трудно, но пълна с възможности. Избирайте трудното и ще бъдете изумени от успехите си в края на годината. Родените в първа декада трябва уверено да завършат започнатите дела. Не се отчайвайте от обратите по пътя си. Те са необходими да ви накарат да мислите различно и креативно. Родените във втора декада имат възможност да променят напълно живота си с нова лична връзка или започване на нова работа. Бъдете стратези и ще успеете. Родените в трета декада трябва смело да се изправят пред мечтите си и въпреки предизвикателствата да ги преследват.

Рак – За вас предстои разкошна и сбъдваща мечти година. Много от сегашните ви заниманията ще получат лекота, късмет и бързина в развитието си. Други в следствие на идеите ви, които от дълго време не са имали смелостта да видят бял свят ще имат силата и куража да бъдат стартирани и развити. Най-важното е, че сега ще изпитвате повече сили и желание да реализирате голяма част от плановете си. Хванете зелената светлина по пътя си и смело управлявайте колата на живота си. Родените в първа и втора декада могат да очакват нови запознанства, искрена любов и финансови успехи. Родените в трета декада ще имат възможност да сложат последни щрихи в делата си, като прекратят излишни занимания и освободят място на новите. Доверете се на премерения риск и с големи, но бавни крачки се движете към целта си.

Лъв – За Лъвовете престои по-лека и спорна година. Задачите ще продължават да валят, но за разлика от 2021 г., сега ще усещате подкрепа от късмета. Все повече ще ви се налага да поглеждате в нови посоки и да търсите иновативни начини за справяне със стари казуси. Дошъл е момента да се разделите с остарели възгледи и да търсите нови възможности в професионален план. Не се страхувайте да изгубите хоризонта пред погледа си. В личен план очаквайте любов и разбирателство. Отделете се от рутината и дайте възможност на нови хора и идеи да влязат в живота ви. Родените в първа и втора декада ще имат нови шансове за успех, ако не се вкопчват в навици и спокойствието. Родените в трета декада също трябва да бъдат градивни и развиващи предоставените им възможности.

Дева – На вас годината ще хвърли своята ръкавица и ще ви предизвика към борба и справяне с нови предизвикателства. Запретнете ръкави и се подгответе да поемете изпитанията, като възможност да научите и усвоите нови и важни уроци. Много е важно да не хабите усилията си напразно и да се хвърляте във всичко, което ви се предлага. Когато ви се предостави нова възможност първо попитайте интуицията си, дали това е вашето занимание и дали ще има смисъл да влагате време и сили в него. Щадете се и отделяйте енергия за нещата, които обичате. Не бъдете крайни в решенията и проявете повече търпение в търсене на резултати. Родените във втора и трета декада ще имат шанс да реализират нови идеи. Родените в първа декада могат да очакват трудности в първите 2 месеца от годината. След това ги очаква спокойствие и хармония.

Везни – Ключов момент за Везните през новата година ще бъде да запазят баланс между начертаните планове, подплатени с увереност и колебания, изпълнени с мисли за всички възможни негативни сценарии за развитие. На първо място ви призовавам за увереност във вас самите. Вашите решения са ваш избор, който не бива да се влияе от чуждо мнение. Продължете да вървите по избрания път без колебания и тревоги. Годината ще ви помогне да създадете нови контакти в личен и професионален план. Наблюдавайте и разчитайте знаците на Вселената. Новите възможности са ключ към развитие и просперитет. Родините в първа декада ще се радват на попътен вятър и успех. Пред родените във втора и трета декада стоят важни избори и решения. Слушайте сърцето си и избирайте смело, това което искате.

Скорпион – За Скорпионите се очертава доста по-спокойна и изпълнена с късмет година. Започнатите занимания през изминаващата година ще се радват на подкрепа и успех. Много е вероятно в личен и професионален план родените в първа и втора декада да бъдат поставени пред важни избори, от които да зависи бъдещото им развитие в тези направления. През идващата година ще бъде ключово да се разделите със свои стари модели на поведение и стандартни избори. Време е да оставите хора и занимания, които не ви носят радост и смисъл. Вижте новите възможности и се опитайте да конструирате новата си действителност. Родените в трета декада могат да разчитат на интуицията си и да обърнат платната на живота си в друга посока. Новата година ще ви донесе нови идеи, хора, хоризонти и късмет. Действайте!

Стрелец – Разнообразна и предизвикателна година ви очаква. Единственото, което ще ви липсва е късмета, но за това пък ще имате силите и волята да бъдете упорити и последователни в делата си. Така ще се наложи да създавате лекотата и късмета си сами с повече труд и постоянство. До края на януари очаквайте динамичен период свързан с нови запознанства и идеи, които могат да внесат разнообразие във времето ви. Родените в първа декада могат да очакват лекота и заслужено уважение в личен и професионален план. Те могат смело да действат и да превземат нови върхове от месец март. Родените във втора декада ще изпитват желание да направят промени в живота си. Времето от април месец е подходящо да запишете нов курс и да помислите за кариерно развитие или промяна. Родените в трета декада трябва основно да разчитат на разума си и да избягват взимане на емоционални решения.

Козирог – Спокойна и градивна ще бъде годината за вас. Ще е време най-накрая да съберете заслужената реколта от всичко, което посяхте през изминалите две години. Трудът ви ще бъде възнаграден с успех и резултати. За онези, които плануват да се впуснат в нови предизвикателства предстоящата година дава зелена вълна, в която ще се движите на пълни обороти от месец февруари. В първият месец от годината си дайте време за подреждане, структуриране и изготвяне на стратегия. Не пренебрегвайте плановете, защото те са в основата на бъдещите ви успехи. Родените в първа декада ще имат спокойствие и лекота. Родените във втора декада ще имат енергия, желание и ентусиазъм да стартират нови занимания. Годината е подходяща за това. Бъдете смели и креативни и действайте смело. Родените в трета декада ще имат последна година да трансформират възгледи и отношения. Оставете завинаги старите и непотребни зависимости и приемете новото в живота си.

Водолей – Водолеите предстои да продължат строителството на новата си действителност, която започнаха в настоящата година. През 2020 г. имахте смелостта и късмета да стартирате нови занимания и отношения. Тези, които нямаха смелост да го направят предстои да се осмелят в идващата година. Време е да повярвате в себе си, своята креативност и новаторски дух. Поставени пред избори винаги избирайте това, което ви дава повече свобода и независимост. В личен план очаквайте окончателно затвърждаване на отношенията или раздяла. Каквото е правилно това ще се случи. Родените в първа декада могат да си дадат заслужена почивка или да сложат финални щрихи на творението си. На родените във втора декада годината ще наложи промяна в личен или професионален план. На родените в трета декада годината ще даде време да преразгледат приоритетите си и да създадат своите нови мечти и желания. След година ще имате възможност да ги приложите в живота си.

Риби – Идващата 2022 г. ще отреди своята корона за Рибите. Очаква ги щастлива, лека, ползотворна и сбъдваща мечти година. Ще имате подкрепа на Вселената да бъдете смели, творчески настроени и успешни в делата си. Време е да дадете повече доверие на времето, което ще ви подари това, за което сте се трудили през последните години. Няма да ви липсва смелост, вяра и оптимизъм, че загърбвайки стари занимания ви очаква нещо по-добро и градивно. В личен план очаквайте повече любов, разбиране и подкрепа. Родените в първа декада ще получат своите дълго чакани резултати от колеги, шефове и партньори. Родените във втора декада ще усетят подкрепа от късмета във всичко, което са започнали. Останалите имат възможността след март да стартират нови занимания и отношения. Родените в трета декада имат време да обмислят бъдещите си планове и след юни да действат. Успех!

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X