Напишете дума/думи за търсене

Астрологът Венета Матева: Предстои една по-лека година за тези, които освободят ръцете си от старото

Венета Матева е един от най-доверените астролози на мнозина. Тя с вещина прекарва любознателните за животите си хора през криволичещите дебри на начертаното от звездите.
Тя е автор на книгата за астрология „Сигурна промяна – 2020 година”, която е написана през призмата на асцендента, а не на същинския зодиакален знак. С нея се опитахме да надникнем с надежда през ключалката на следващото лето Господне, чакайки нетърпеливо да си отиде тази задъхваща се 2020-а.

Вени, 2021-ва ще успее ли да ни извади от мрачните дебри, в които ни натика годината, която изпращаме?

Бързам да кажа, че отговора е „Да“.
2020 година беше в лапите на знак Козирог, който от своя страна се свързва с ограниченията, студа, структурата, лишенията, законите, правилата, инструкциите, реда, дисциплината и отговорността. Промяната беше сигурна! Всички тези качества на знак Козирог промениха света и поставиха нови основи, които ще изискат от нас в следващата 2021 година да построим своя нов дом, място, среда и атмосфера на уют и спокойствие. Изтичащата година наложи ограничения, на които не бяхме свикнали. Променихме работната си среда, комуникациите си, общуването, срещите. Забравихме прегръдките, докосването, грижата и ги заменихме със страха. Така се роди мракът, който донесе объркване, неизвестност и още повече страх, без душа, форма, цвят и име.
Нека не забравяме обаче, че всичко в живота е преходно и всеки от нас ще трябва да реши сам кога да замени страха с грижа към себе си и околните, с надежда, очакване, инициатива, действие, мотивация, адаптиране, промяна, развитие, сигурност и вяра.
2021 година ще ни даде тези възможности, но ще трябва да излезем от мрака и да ги видим. Още в средата на декември 2020 година Сатурн и Юпитер ще напуснат строгия дом на знак Козирог и ще се отправят на пътуване в знак Водолей. Идват нови възможности, свобода и независимост. Знакът принадлежи към групата въздушни знаци, които носят кислород, въздух и свежест. Чрез неговата енергия ще имаме възможност да се сбогуваме с мрака, както и със старите си форми на живот и модели на поведение.

2. Кое ще бъде болното място на следващите 365 дни?

България е под знак Телец с асцендент Козирог. Преобладаващата земна енергия характеризира българския народ с търсене на сигурност и трудно адаптиране към новите и непознати неща. Предстои ни да моделираме тази нагласа и да бъдем готови да се изправим пред нови възможности, които прекрасно може да превърнем в зона на комфорт в бъдеще. Очаквам тази промяна за повечето хора да е болезнена и трудна, но това усещане ще отмине до края на февруари 2021 година. Дотогава Сатурн и Юпитер в знак Водолей ще правят напрегнат аспект с планетата на Водолей - Уран в знак Телец. Ще срещаме трудност с приемането на новите възможности и блага, които ще ни предложи знак Водолей. Ще се наложи да променим ценностната си система не по душа, а по визия, която ще има много повече разновидности отколкото сега познаваме и използваме. Ще дам пример за обичта, грижата и топлината, които смятам, че в последно време са застинали. Любовта е много повече от имане - тя е обмен, даване, приемане, грижа, съпричастност, разбиране, подкрепа и внимание. Тя е в малките неща, а за точно тези малки неща има хиляди възможности на проява. Тези чувства лесно се показват и още по-лесно се усещат. Не оставяйте на разстоянието да затвори врати. Грижете се за себе си и хората, които обичате. Те имат нужда от вас!

3. 2021 е първата година от Ерата на Водолея, а всяко начало е свързано с катаклизми, кризи на цивилизацията, икономически и културни революции. Звездите вещаят ли ново сътресение за човечеството?

Сътресение е силна дума за 2021 година. То се случва сега и през новата 2021 година ни предстои да сглобим разпилените си парченца или да ги заменим с нови. Водолей освен ново е и хаос, който дълбоко по своята същност е движение. Смятам, че в момента всички се нуждаем точно от това.
Това ще характеризира 2021 година с развитие на дигиталните услуги, работата в електронна среда, свободните професии, онлайн търговията и иновации в много области от живота. Планетата Сатурн е старият управител на знак Водолей и тя ще се чувства удобно тук. Разликата от положението му в сегашния си дом в знак Козирог и стария му в знак Водолей идва от промяната на гледната му точка за нещата. В дома на знак Водолей Сатурн ще има отговорността да създаде нов ред, като забрави за старите си форми и принципи. Ще даде повече свобода, желание за промяна и приключване със стари модели на мислене и поведение. Енергията на знак Водолей фантастично ще ни предложи новости във всички сфери. Ще даде на медицината нови и необходими отрития. Ще донесе иновации в сферата на услугите, които ще направят по-достъпни търговските сфери. Ще внесе нови финансови възможности и ще структурира света, като ни донесе повече свободно време и избор.

2021 година, в нумерологичен план, отговаря на цифрата 5, която се свързва с планетата Меркурий. След революцията на Уран в 4 предстои развитие, повече лекота и движение в 5.
Знак Водолей се свързва с революцията, бунта, хаоса и разширението. В географски план, за съжаление, са възможни неочаквани конфликти между страните, атентати, преврати, смяна на политическата класа, териториални претенции и икономически конфликти поради егоистичното желание за личен принос и притежание. Създадените политически противоречия няма да имат решение през идващата година.

астролог Венета Матева
астролог Венета Матева
4. Какъв е най-големият коз на следващата година?

Смятам въздушната енергия за коз, защото тя е тази, която ни дава адаптация, бързо усвояване, желание за ментално развитие, приемане на нови идеи и прегръщане на желанието за трансформация и промяна. Освен Сатурн и Юпитер в знак Водолей 2021 година ще ни предложи 3 ретроградни фази на Меркурий, забележете само във въздушни знаци - Водолей, Везни и Близнаци. Сякаш в моменти, в които имаме нужда от подкрепа, той ще ни дава време и възможност да ревизираме и анализираме плановете си. Марс няма да бъде ретрограден, както беше тази година. Венера ще се обърне в ретроградно движение едва на 20-и декември 2021 година. Предстои една по-лека година за тези, които освободят ръцете си от старото и бъдат готови да приемат новите подаръци.

5. Кои зодии ще се къпят в блага, щастие и любов догодина?

Всеки хороскоп е твърде индивидуален и изисква конкретен анализ, но спрямо позицията на Слънцето бих зарадвала най-много представителите на знаците Везни, Водолей, Близнаци, Стрелец и Овен. Те най-бързо ще се адаптират към промените. Ще имат повече късмет и подкрепа във всяко едно начинание. Съветвам ги да рискуват смело и да откриват нови хоризонти пред себе си.

6. За кои предстоят смяна на работа и пробив в проектите, с които се занимават от дълго време?

На повече лекота и спокойствие ще се радват родените под знаците Козирог и Рак. Те могат да очакват развитие на проектите, които са стартирали през 2020 година. Товара, който са усещали, че носят последната година, ще се замени с успехи и реализирани планове.

Пред предизвикателства ще бъдат изправени родените под знаците Скорпион, Лъв и Телец. От тях животът ще изиска повече усилия и мотивация, която ще ги възнагради с успех. Съветвам ги да не се вкопчват в старото, а да открият своите нови хоризонти и смело да се отправят на амбициозно пътуване. Напрегнатият аспект на Юпитер и Сатурн към тяхното Слънце ще изиска упоритост и труд, които ще са гаранция за новите възможности, които ще им се предложат. Бъдете смели и не се отказвайте. На финала ще ви чака лично удовлетворение и истинско щастие.

Рибите лесно ще се впуснат в чистите и нови води на 2021-ва. Следващата година ще им предложи лекота хармония и разнообразие. Използвайте свободното си време за любими занимания, развитие на таланти и нови запознанства. 2021 година ще бъде репетиция за грандиозната ви постановка през 2022-ра. Тогава ще берете плодовете, на това което сте посели през 2021 година.

На Девите изпращам повече смелост и увереност. Няма истинска причина да бъдат притеснени, но ще изпитват вътрешна неувереност и съмнение в собствените си сили. Ако нещо ви бъде отнето, то това е знак, че нещо друго ще ви бъде дадено. Пуснете каквото трябва да си тръгне и приемете даровете на новата година с усмивка и обновление.

7. Според китайския хороскоп 2021 е годината на Белия метален вол. Какво казва астрологията за приливите и отливите, които ще се случат под този знак?

Волът в Китайската астрология отговаря на знак Козирог в Западната астрология. Интересно, нали? Това разминаване и допълване между двете астрологии говори за трудността ни да приемем новите правила и възможности през 2021 година.
От гледна точка на китайската астрология, годината ще се характеризира с инат, воля, постоянство, амбиция и мотивация. Тук стои въпросът кой в какво ще избере да вложи тази енергия? Дали ще се опитваме да съхраним стария си начин на живот или ще вложим качествата, които ни дава новата година, в нови начинания - наистина е личен избор. За мен винаги балансът е най-правилната форма да бъдем успешни. Ние сме такива, каквито сме, благодарение на живота, който ни е моделирал до момента. Вече сме изградени във вида, формата и сърцевината, която носим.

Идеята на 2021 година ще бъде да надградим, ако трябва променим или развием, това което сме създали до момента. Огледайте това, което имате като умения, таланти и възможности и дерзайте. Белият вол ще ни вдъхне сили и кураж да продължим дори по-най трудната и стръмна пътека в тази част от живота ни.

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X