Напишете дума/думи за търсене

Характеристики на зодия и асцендент Близнаци

На 21-ви май в 11:25 часа Слънцето навлезе в знак Близнаци и ще остане в неговото царство до вечерта на 21-ви юни.

Древните египтяни наричали Слънцето бог Ра. Ра – богът слънце, произлязъл от хаоса бил властелина на цялата вселена. Гърците почитали бога на Слънцето Хелиос. Далече на изток се намирал златният дворец на Хелиос. Сутрин вратите на двореца се отваряли и Хелиос излизал през тях със златната си колесница, теглена от четири бели коня. Лъчите на Хелиос се сипели върху земята и давали светлина, топлина и живот.

Близнаци, управлява трети дом от астрологичното колело и времето от човешкия живот, в което човек, осъзнавайки какво притежава, започва да се свърза с другите хора, чрез комуникация, писане, слушане и говорене. Това е мястото в наталната карта, където се намират хората, с които най-често комуникираме – братя, сестри и съседи. Тук се намира нашата самооценка, начина ни на комуникация и отношението ни към средното образование. Близнаци е знак, който се свързва с кратките и близки пътувания. Той представлява бързия и буден ум.

Влизайки тук слънцето, осмисля нашият начин на общуване и дава светлина на всички сфери, които управлява знак Близнаци. Ако вече сте наясно кои сте и какво притежавате, сега трябва да го докажете и покажете на околните.

Хората, родени под знака на Близнаци, са любопитни и търсещи с бърз ум и непокорен дух. Тези с асцендент Близнаци имат много живи и постоянно търсещи очи. Те се свързват с другите бързо и не им е необходимо време за адаптация. Ако имате планетата Меркурий близо да Асцендента, вие притежавате много от качествата на знак Близнаци. За вас е важно да се движите и пътувате. Шофирате добре и имате развито чувство за ориентация. От вас стават отлични търговци, писатели и журналисти.

Луната в Близнаци е забавна и много бъбрива. Хората с Луна в Близнаци, умеят да общуват и много обичат да говорят по телефона. Тяхното оръжие е словото и дори застрашени те знаят какво да кажат и да бъдат разбрани. Слабост на знак Близнаци е липсата на постоянство и концентрация. Тези качества ще са по-малко проявени при наличие на силна земна енергия в картата. Жените с Луна в Близнаци и тези с асцендент Близнаци, трябва да пазят очите си, пръстите на ръцете, ушите, белите дробове и стъпала си. Не е желателно да пушите!

Подходящи спортове за вас са тениса, каране на колело и всички спортове свързани с подаване на топка.

Най-привилегировани от новата подредба на планетите ще бъдат представителите на въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей. Прекрасен период за нов старт в личен и професионален план.

Бъдете здрави, щастливи и обичани!

С много любов,

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X