Напишете дума/думи за търсене

Астролог Венета Матева: Избирайте мъдро мястото, на което празнувате рождения си ден

Венета е един от авторите на Mila.bg. Тя е човекът, който всяка седмица ни запознава със звездните прогнози и с непокорните движения на планетите. Тя е предупредителният глас, който ни съветва какво да правим и да не правим в определени периоди от месеца и годината.

До неотдавна Венета работи в банковия сектор, но в момента е тотално отдадена на любовта си към звездите и тяхното значение.

Вени, какво провокира да се откажеш от директорската си позиция в банка и да се захванеш с астрология?

Още от дете се интересувам от така познатите ни в днешно време зодии. Четях литература, свързана с тази тема, и ми беше много интересно как случващото се в живота ни до някъде е предопределено от датата на раждане, името и зодията. Допреди 4 години тези теми приемах като хоби, път към себе си и лично усъвършенстване. С интерес потъвах в книгите на Линда Гудман за зодиакалните знаци и се възхищавах за дълбочината, в която тази материя може да достига до човешката същност.

И така, оставяйки с хобито си на 19-годишна възраст, започнах работа в банковата система. Споделих стаж с 3 различни банки, в които заемах позиции от кредитен инспектор до директор офис. Работата ми в този сектор продължи 20 години. Беше трудно, беше интересно, беше разнообразно и изключително полезно. Този опит ми даде много от качествата, които притежавам сега. Научих се да бъда смела, амбициозна и търсеща начини за справяне в трудни ситуации.

Преди 4 години избрах да преследвам собственото си щастие, пред това да изпълнявам търговски цели. След края на работния ден започнах да посещавам курсове по астрология в школата към Съюза по астрология на Иван Станчев при учител Кирил Горанов. В рамките на 2 години преминах три нива на обучение, като четях допълнителна литература на различни школи. Успоредно с банковата работа започнах да анализирам хороскопи на мои приятели, които ме подкрепиха и ми дадоха вяра в новото ми начинание. Усещах, че работя като астролог с лекота и любов. Не съм от хората, които взимат решенията си импулсивно, но постепенно във времето се осмелих да напусна кораба на сигурността и да отплавам сама в дълбоките води на океана.

Искам да призная, че не беше лесно! Бях свикнала да спазвам седмичен график от работно време, място и среда. Знаех всеки месец колко пари ще получа и на коя дата. Можех да планувам и да бъда сигурна в настоящето си. Имах два почивни дни в седмицата и 20 дни отпуск в годината. Имах сигурност, която плащах скъпо с куп отговорности, на които не можех да влияя, с постоянното безпокойство за неясното бъдеще и статус. Въпреки това обичах работата си и много държах на хората, с които работех, исках да идват с желание на работа. Истинският мениджър на първо място трябва да мисли за човеците, с които работи, и след това за себе си. Ако хората в екипа са щастливи, успехът за всички е гарантиран.

Сред природата
Сред природата
В крайна сметка, голямата рамка ми омръзна. Исках свобода и реших, че е време да изляза от настоящето и да мисля за бъдещето. Астрологията ми помогна да повярвам, че не всичко зависи от мен и че понякога е хубаво да не се случва това, което трябва. Сега съм щастлива и свободна. Имам работа, която мога да развивам през целия си живот. Астрологията е необятна наука, носеща обяснения за много неща. Работя с любов и давам при всяка консултация всичко от себе си - знания, подкрепа и насока. Щастлива съм да помагам на хората и да бъда подкрепа в трудните им моменти.

Използваш всички практики на модерната западна астрология, съчетани с нумерология.

Използвам нумерологията като допълнение към консултациите по астрология. Астрологията до огромна степен е свързана с психологията на човешката същност и чрез нея може да се интерпретира до дълбоко емоционално ниво, проблем, въпрос или казус. Нумерологията, от своя страна, дава ясна и точна информация за същността на човека, периодите, през които преминава, и насоки за подходящи дейности и действия. Рождената дата казва какъв нрав има човек и каква е неговата същност. В нумерологията има по-малък диапазон на разсъждения и интерпретация. В края на срещата ми с клиент тя ми помага да обобщя и подкрепя тълкуването на планетите. И тези две науки никога не си изневеряват.

Любопитна ли си какво бъдеще те чака?

Любопитството е човешка черта, но по-скоро ми е интересно как ще премина през периодите, които ми предстоят. Астрологията е наука, гледаща в бъдещето, и аз имам представа какво ме очаква, доколкото събитията се събират в представите ми. Не смятам, че е правилно всяка сутрин да гледам картата си, но често, когато нещо се случи, поглеждам към звездите да си обясня кога и защо това се случва. Успявам чрез астрологията и нумерологията да предвидя сложни моменти и да се подготвя за тях.

За какъв тип хороскопи най-често хората идват при теб?

При моите консултации е задължителен анализът на наталната карта при първа среща. Смятам, че е какъвто и хороскоп да се прави в последствие реакциите и подходът на всеки зависи от заложените му в рождената карта качества. Обикновено въпросите са свързани с личен и професионален план. В личен план е възможно изготвянето на партньорски хороскопи, които да показват съвместимостта между хората, трудностите, пред които ще бъдат изправени и компромисите, които ще трябва да направят. Полезни са детските хороскопи, които разкриват как малчуганът усеща отношенията на своите родители. Често при мен идват родители, които се интересуват от силните страни и заложените качества на наследниците си. Чрез хороскопа може да се видят талантите на детето и да се избере най-благоприятната сфера на развитие. Прави ми впечатление, че напоследък идват хора, които търсят съвет относно бъдещата им сфера на дейност. Дали работят правилната професия или имат друго признание в живота си. От медицинска гледна точка астрологията може да предвиди здравословни проблеми, за които превантивно могат да бъдат взети мерки.

Какво би искала някой ден да ти „предскажат“ звездите?

Това, за което мечтая колкото и банално да звучи, е здраве за мен и за хората, които обичам. Ако звездите изпълняваха желания, бих си пожелала спокойствие и лекота. Искам в остатъка от живота си да срещам истински, не перфектни хора, повече добрина и разбирателство.

Може ли хората с действията си да влияят на подредбата на планетите?

Не мисля, че някой може да влияе на подредбата на планетите, но може с действия и постъпки да повлияем върху тяхното влияние. Ако предварително знаем, че през предстоящата зима хороскопът ни предвещава счупване на крайник, може да си спестим ходенето на ски. Например направата на татуировка може да отклони здравословни проблеми. Предстоящи тежки аспекти на Плутон върху лични планети може да отработим с курсове за рейки, йога или медитация. Проблемни аспекти към 8-и дом (описва как индивида посреща възможностите и ограниченията, за да доведе връзките, в които участва до плодотворен край, свързва се със сексуалността, парите на другите, на брачния партньор, наследствата, определя окултни, духовни и мистични интереси, загубите, смъртта и трансформациите) може да отработим с взимане на малък кредит. Аспекти към 12-и дом (дава информация за края на един цикъл на човешкия опит, за да започне нов, изправяне пред постиженията или неуспехите, равносметка, изолация – доброволна или принудителна, далечни пътувания и емиграция, скритата страна на живота, мистични и медиуматични способности, тайни врагове и противници, тайни и задкулисни дейности, нещастия, саможертва, предопределение, колективна съдба, умение да приключваме нещата и да започваме нови, по-достойни дела) може да бъдат отработени със заминаване в чужбина.

Освен звездите Венета обича и пътешествията
Освен звездите Венета обича и пътешествията
В помощ на това да променим за по-добро годината си влияе и мястото на празнуване на рождения ни ден. Едно пътуване за празника може да смекчи тежки аспекти от транзитните планети и да облекчи до голяма степен проблемите ни. Чрез промяна на местоположението си на празника, може да отворим нови възможности за лично и професионално развитие.

Ако трябва да събереш най-добрите характеристиките в зодиакалния календар, колаж от кои зодии би била?

Интересен въпрос. Всяка зодия има своите положителни и отрицателни черти. Сега същността ми се състои от 40% енергия на знак Скорпион, 20% на знак Козирог и по 10% от знак Рак, Лъв, Стрелец и Овен. Ако мога да избирам, бих намалила енергията на знак Скорпион наполовина и на нейно място бих добавила знак Водолей. И тези 10% на знак Рак бих ги подарила на знак Телец. И така новата ми същност би съдържала следното:

20% Скорпион ей така за повече интуиция, способност за оцеляване, мистика и тайнство.

20% Водолей за повече кислород, висок поглед, креативност, таланти и непукизъм.

20% Козирог за по-голяма устойчивост, воля, амбиция, сила и кураж.

10% Телец за повече комфорт, топлина и спокойствие.

10% Лъв са необходими за слънце в косите и положителен заряд.

10% Стрелец няма да откажа за повече оптимизъм, щастие и късмет.

10% Овен си трябват за инат, енергия и непоколебимост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X