Напишете дума/думи за търсене

Ретроградният Плутон няма да пощади никого. Как по-леко да преминем през него?

На 24-ти април настъпва периода на ретрограден Плутон, който ще продължи до 3-ти октомври, в знак Козирог между градусите 23 и 20.

В старогръцката митология Плутон се изобразява с Хадес, син на титаните Кронос и Рея. Счита се, че той управлява подземното царство, нашите тайни и скрити страни. В астрологията Плутон управлява знак Скорпион, който сам по себе си се свързва със силата на сътворението, прераждането, трансформацията, чуждите пари и секса - на по-дълбоко емоционално ниво от това на знак Телец.

Ретроградното движение на една планета се изразява в нейното движение в посока, обратна на посоката на другото движение. Когато тя става ретроградна, наслоява енергията, която носи, и кара хората да работят повече за овладяването й. Плутон не е лична планета, но въпреки това влияе на личността по един по-дълбок, не пряк и видим начин. Тя е най-бавно движещата се планета и нейното преминаване през всеки знак трае между 16 и 21 години. Човешкият живот не позволява планетата да премине през повече от 4-5 знака, но там, където преминава, носи пълна промяна и трансформация. Мисля, че не е случаен изборът на място в личната ни карта, където планетата да премине през живота ни. Сякаш някой предварително е определил какво да изкореним и върху какво да отделим най-голямо внимание.

Преминавайки транзитно, тя бавно и сигурно разрушава и без никаква милост ни кара да приемаме новите обстоятелства. В предстоящия период на ретроградност в знак Козирог Плутон ще ни накара мъдро, градивно и амбициозно да анализираме и да се освободим един път завинаги от онова, което правим по навик, традиция, рутина и необходимост.

За това са ни нужни тези периоди.

Ретроградният Плутон ще изиска от нас да изкореним стари модели на поведение и навици, които ни носят сигурност и комфорт. Бъдете готови, защото енергията на Плутон няма да пощади никой и само от нашето мислене зависи как ще преживеем трансформацията. Колкото повече приемате промените и не им се противопоставяте, толкова по-лесно ще ви бъде да преминавате през периода. Чувствайте, усещайте и приемайте с лекота и спокойствие случващото се. Бъдете сигурни, че след този период с усмивка ще поглеждате назад и уверено ще държите в ръцете си, това от което най-много имате нужда.

Очаквайте статия за родените с ретрограден Плутон.

Успех на всички!

С много любов,

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X