Напишете дума/думи за търсене

За какво трябва да сме нащрек с Меркурий в Овен

На 17-и април планетата на комуникациите Меркурий навлезе в знак Овен и ще остане в него до 7-и май.

Нека гостуването му тук донесе на хората добри дълго чакани вести и новини.

В последния месец Меркурий мързеливо и релаксиращо се разхождаше в знак Риби, подкрепен от силна интуиция, дълбоки емоции, мисли и анализи. Гостуването му тук изрови стари чувства, които сме смятали за дълбоко замразени и пакетирани дълбоко в душата ни. Извади спомени, усещания и мисли, които всеки имаше право да реставрира разумно и мъдро в настоящето.

Сега пълен с енергия и желания за действие, Меркурий се отправя по нов път в знак Овен, носещ сигурност, увереност и желания за изява. Надявам се пълнолунието във Везни и новолунието в Овен в последния месец да си ви помогнали да прецените правилно излишните за вас хора, ситуации и навици.

В знак Овен Меркурий ще премине по-бързо от обичайното си пребиваване от един месец през знак. Мм, да! Тук е горещо, а природата на знак Овен изисква хъс, активност, действие, темпо и адреналин. Будният младеж го очаква активна работа.

Новата позиция на Меркурий ще внесе видимо и осезаемо раздвижване във всички сфери, свързани с комуникацията, пренос на информация, контакти и учене. Възможно е да получите обаждания от дълго чакани хора и места. Очаквайте неочаквани контакти, запознанства, срещи и форми на общуване. Ще се раздвижат плановете ни и ще се появят нови възможности. Отбелязвам факта, че Марс е в Близнаци, а това донесе напрежение и объркване на плановете при много от нас.

Сега отново говорим за комуникация и енергия на знак Овен, която освен да ни мотивира много добре може да ни накара да бързаме, да бъдем по-груби, изискващи и нетърпеливи.

В периода на Меркурий в Овен бъдете внимателни в общуването, като се стремите да не обиждате и наранявате никой. Не взимайте прибързани решения и не споделяйте плановете си. Бъдете внимателни при шофиране и колоездене. Има вероятност да натискаме педала на газта повече от необходимото, защото ще търсим адреналин и скорост, която няма да ни донесе необходимите резултати.

Лесно е да говоря за баланс, но все пак е необходимо да обърна внимание на факта, че той е жизнено важен за всички нас. Напрегнатият аспект с Плутон и Сатурн ще изискат точно това от нас. Използвайте потенциала на Меркурий в Овен градивно, мъдро и даряващо на себе си и другите единствено щастие и комфорт.

Лекота и лично удовлетворение най-много ще имат представителите на огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец.

Хубав, спокоен и успешен период на всички!

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, съчетавайки ги с ведическа (индийска) и кабалистична астрология. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X