Напишете дума/думи за търсене

Новолунието в Овен е време за наричане на желания

Предстои четвъртото за годината Новолуние в знак Овен, което ще се случи на 5-и април (петък), в 11:52 часа, на 15 градуса в знака.

Новолунието е фаза, при която Луната застава редом до Слънцето. Единни, подкрепящи се и по-силни от всякога двете небесни тела в пълно разбирателство очакват нашите най-силни желания и мечти да бъдат споделени с тях.

Тук, на Земята, за нас се отварят нови възможности и трансформираща сила, която кара желанията ни, свързани със сферите, управлявани от знак Овен, да се сбъднат. Знак Овен говори за началото, енергията, желанието, увереността, смелостта, амбицията, страстта, самостоятелността, стабилността, заряда и борбата за живот. Сигурно забелязвате, че всички изброени теми донякъде егоистично описват необходимите ни качества за развитие и оцеляване. Така е! Сега ще имаме възможността да сложим себе си пред всичко. Обикновено, препускайки през живота си, се стараем да бъдем полезни на хората, около нас и все по-често забравяме за личните си интереси, удоволствия, влечения и мечти.

Това Новолуние ще ни даде възможност да се обърнем към себе си, като си припомним кои сме, какво наистина искаме и към какво се стремим. От друга страна, ще ни даде възможност да поискаме потискане на качества като егоизъм, агресия, нетърпение и незачитане на чуждите интереси.

Желанията до 10 броя се записват с химикал на лист хартия, в тетрадка или тефтер в първите 8 часа след настъпване на новолунието. Ето някои примерни формулировки на желания, според американската астроложка - Жан Спилър:

- Искам с лекота да предизвиквам действия по отношение на…

- Искам много енергия и жизненост.

- Искам успешно ново начало в…

- Искам с лекота да се освободя от всички страхове да бъда пръв.

- Искам с лекота да се освободя от навика си да се самоизоставям.

- Искам с лекота да се обгръщам със самовнимание и да се обичам.

- Искам с лекота да се съобразявам със себе си във всяка ситуация.

- Искам с лекота да приема лидерството в моя собствен живот.

- Искам да изпитам независимост в отношенията си с…

- Искам с лекота да вземам решения, които са в моя най-добър интерес.

- Искам с лекота да поемам тези рискове, които водят до лично израстване и позитивно обновление.

- Искам смелостта да бъда себе си.

- Искам да бъда изпълнена със сила и стабилност по отношение на…

- Искам напълно да се освободя от егоизма си.

- Искам напълно да се освободя от неконструктивната агресия и яд.

- Искам да се освободя напълно от нетърпението си.

Овен управлява здравето в областите на лицето, главата и зъбите.

- Искам пълно излекуване в областите, управлявани от Овен,…

- Искам с лекота да разпозная и да започна да работя с правилните лечители по отношение на… и да възстановя здравето си до съвършенство.

Напрегнатият аспект между Новолунието и планетите Сатурн и Плутон ще ни даде възможност за кардинални промени, желание за израстване, развитие и промяна. Възможност има и само от вас зависи да я оползотворите за себе си по най-добрия и градивен начин. Заявявайте желанията си смело и уверено и вярвайте в тяхното изпълнение по-силно от всякога.

Във връзка с енергията на Новолунието трябва да знаем, че ден преди Новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Енергията на Новолунието ще бъде усетена най-много от родените във втора декада Овни, Лъвове и Стрелци.

Успех на всички! Бъдете здрави и истински щастливи,

астролог Венета Матева

Венета Матева е астролог, който използва всички практики на модерната западна астрология, съчетавайки ги с ведическа (индийска) и кабалистична астрология. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X