Напишете дума/думи за търсене

Бъдете нащрек с Марс в Близнаци

От 31-ви март до 17-и май огнената планета, носител на енергия и заряд Марс ще гостува в знак Близнаци.

В последните два месеца Марс се чувстваше уважаван, ценен и обгрижен гост в знак Телец. Това пребиваване в знака ни накара да търсим повече комфорт и спокойствие в ежедневието си. Телец е пасивен знак и тук Марс освен че си почина, имаше възможността да се зарадва на постиженията си и да изиска повече блага отколкото усилия. Смятам, че позицията на Марс в Телец успя да подкрепи с повече приемане и смирение пакостите на ретроградния Меркурий през последния месец.

И сега на Марс предстои едно забавно, интригуващо и интересно преминаване през знака на комуникациите и общуването Близнаци. Този знак управлява трети дом от астрологичното колело и времето от човешкия живот, в което човек, осъзнавайки какво притежава, започва да се свърза с другите хора, чрез комуникация, писане, слушане и говорене. Близнаци е знак, който се свързва с кратките и близки пътувания. Той представлява бързия и буден ум.

Марс е планета, носеща раздвижване, нов заряд, енергия и желание за промяна в сферите свързани с учене, пътуване, общуване, получаване и даване на информация, нови знания, писане и запознанства. Тук не очаквайте от Марс спокойствие и безразличие. Правилата в дома на Близнака ще изискат от нас да отворим вратата на дома си и да излезем навън. Страхотно, нали! В компанията на слънчевото време ще ни се иска повече да бъдем сред приятели. Ще имаме желание да чуем, да разберем и да научим нещо ново и различно за гледната ни точка. Ще търсим повече активност, излизане сред природата, комуникации, запознанства и свежест в дните си.

Първата седмица на месец април Марс ще подържа напрегнат аспект с планетата на любовта Венера. Венера ще търси повече разбиране и любов, а Марс ще бърза и няма да има време за това. В този период призовавам към повече търпение, изслушване и внимание един към друг. Правете това, което искате да получите и никога няма да сгрешите.

Напрегнатият аспект на Марс с планетата на илюзиите Нептун в началото на месец май ще ни накара да се вслушваме в интуицията и да действаме предпазливо. Напрегнатият аспект с Юпитер по същото време ще ни постави пред избори, които ще бъдат успешни, ако организираме по приоритет делата си, бъдем последователни, градивни и отговорни към това, което правим. Не бързайте, не бъдете повърхностни, не подценявайте и не пренебрегвайте мнението на хора с повече опит от вас.

Най-привилегировани от подредбата ще бъдат представителите на въздушните знаци – Близнаци, Водолей и Везни, както и хората, родени с асцендент Близнаци.

Желая на всички уютен период, изпълнен с много положителни емоции, топлина и любов. Бъдете здрави!

астролог Венета Матева

Венета Матева е астролог, който използва всички практики на модерната западна астрология, съчетавайки ги с ведическа (индийска) и кабалистична астрология. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X