Напишете дума/думи за търсене

Пълнолуние в Риби – промяна в духовния ни свят

На 2-ри септември, в 8:22 часа, ще настъпи пълнолунието в знак Риби, на 10 градуса в знака.

Пълнолунието е лунна фаза, която се появява, когато Земята е между Слънцето и Луната. По тази причина живите същества, живеещи на Земята, усещат силно и на индивидуално ниво мощното въздействие на двете небесни тела. На новолуние Луната започва своя нов цикъл на живот до следващата среща със Слънцето. По време на Пълнолунието тя е изминала половината от пътя си и сякаш огряна от слънчевите лъчи, преминава изпит, в който разказва какво е направила досега, какво ѝ предстои и какво трябва да направи до новото новолуние. Това е етапът, когато Луната и ние, хората, трябва да осмислим ценностите, които отговарят на оста, която засяга пълнолунието. Сега трябва да се избавим от ненужния товар, който трябва да освободи място на полезното.

Процесът ще засегне оста Риби-Дева, която ще осмисли темите, свързани с емоционалния ни свят, интуиция, вярвания и реалните практични теми на Девата.

Смятам това пълнолуние за мощно и въздействащо поради подкрепата му от други планети - Луната е в близката компания на Нептун, а Слънцето е подкрепено от положителен аспект с Уран. Сякаш сега, по-силно от всякога ще имаме волята да видим и вземем решения, свързани с промяна на ежедневните задължения и духовния ни свят. Луната в партньорство с Нептун ще ни даде повече интуиция и силни усещания, които няма да бъдат подложени на съмнения. От друга страна Слънцето ще бъде подкрепено от Уран, който категорично ще търси промяна, разделяне и приключване със стари модели и форми на живот. Може би е време да осъзнаем затворените врати пред себе си и да потърсим нови възможности. А тях винаги ги има. Отместете поглед, направете крачка и ще ги видите. Те са винаги близо до вас и е нужна само вяра, търпение и надежда. Нищо повече и нищо по-малко. Вярвайте в себе си! Взимайте решения смело и категорично! Не правете компромиси с желанието си да бъдете щастливи, защото щастието обича да бъде обичано само от вас, искрено и от все сърце.

Слънцето в Дева ни дава възможност да оценим с малко повече егоизъм това, което правим. Дали то не е донякъде излишно за нас и дали няма да е по-добре да се освободим от излишните ангажименти, които е много възможно сами да сме поели, без особена необходимост. Помислете за рутината, в която всеки един от нас е потънал. Замислете се, че така нареченото ежедневие ни предоставя много повече възможности, отколкото ние си позволяваме да използваме. Дали потънали в работа и ежедневни грижи, не е по-добре да помислим за душата си. Тя оцелява, но това съвсем не е достатъчно да се чувстваме добре и да бъдем удовлетворени от живота си. Нека тези дни помислим за нашия вътрешен свят с всичките му истински желания за мир, спокойствие и топлина.

Времето на пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма. По време на намаляващата Луна тялото „обича“ да отдава, а не да задържа, затова може да бъдем по-разточителни в удовлетворяване на кулинарните си желания, без да прекаляваме, разбира се. Особено благоприятни са аеробните спортове и тези на открито.

Успех на всички!

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X