Напишете дума/думи за търсене

Астрологът Венета Матева: Няма смисъл да се борим за нещо, което никога не е искало да бъде част от живота ни

Вени, какво е най-голямото предизвикателство в твоята работа?

Работата като астролог сама по себе си е предизвикателство, което те изправя пред човешки проблеми, неволи, въпроси и решения. Държа преди предоставяне на прогнози да изследвам наталната карта, защото в нея се крие дълбоката личност на индивида, която ни разкрива неговите силни и слаби страни, неговия потенциал и страхове. Обичам да потъвам дълбоко в изследване на всяка карта и да откривам причините за появата на даден проблем. Това е първото стъпало в търсене на решение и даване на правилен съвет. Допълнително към това астрологията дава информация кога е най-подходящият период да пристъпим към дадено действие, което да ни донесе успех в търсените резултати.

Кое е най-могъщото нещо, свързано с астрологията?

За отговор на този въпрос ще използвам няколко известни и доказани цитата, които ще бъдат достатъчно показателни за ролята на астрологията в живота ни.

„Каквото е горе, това е долу“, „Астрологията е физиология на космоса“, „Астрологията не е нищо друго освен физиология на душата“.

А най-любопитното?

Най-любопитното е, че всеки човек е един микрокосмос, свързан с всички останали живи същества по един необикновен и индивидуален за себе си начин.

С какво тази наука те изненадва най-много?

Тази наука ме изненадва със своята необятност, искреност и истинност. Не мисля, че животът на един човек е достатъчен да научи всичко за тази наука. Няма книга, която да ни даде правилното и точно тълкуване на една карта. Единствено огромният професионален опит би могъл да бъде полезен, правилно интерпретиран и поднесен на клиента. И въпреки това съм сигурна, че при всеки анализ и нова среща с клиент астрологът намира нещо ново и полезно за себе си.

Има ли кармичен фактор в наталната карта на всеки?

В наталната карта има няколко кармични фактора, които се обобщават от дял на астрологията наречена „Кармична астрология“. Основно това са кармичните възли Раху и Кету, планетата Сатурн и Луната. Информация за кармични уроци може да се получи от разположените в кармичните 4-ти, 8-и и 12-и дом планети. Полезно е изследването на кармичните показатели в картата, защото те дават информация за предходните прераждания на душата, осведомяват ни за наличен потенциал и отработени модели на поведение от предходни животи. Северният лунен възел ни съобщава каква цел имаме в този живот и към какво трябва да се стремим. Ако южният възел ни казва какво ни е познато като модел на живот и поведение, то северният възел изисква от нас да научим нови неща в този живот и да следваме неговите съвети от положението му в дом и знак.

Какво би посъветвала хора, които искат да се занимават с астрология?

Тези, които искат да се занимават с астрология, никога не трябва да спират да се учат, развиват и израстват. На второ и много важно място е да обичат хората с всичките им особености и недостатъци, слаби страни и положителни качества. Тази наука трябва да се работи с любов, отдаденост, съпричастност и чувство на отговорност. Астрологът няма право да дава етикети, диагнози и решения на хората. Дори една карта да показва трудности в дадена област, това не обрича човека на лишения, защото пред всеки стои личен избор и няма проблем, който се появява, без да има решение за него.

Може ли да се каже, че астрологията по някакъв начин помага за духовното израстване?

Разбира се! Духовното израстване се състои от това да приемем нещата, които не може да променим и да бъдем силни да променим това, за което имаме сили, качества и способности. Признавам си, че преди да започна да се занимавам с астрология, мислех, че всичко мога да променя и бях сигурна, че всичко е в наши ръце. Сега след толкова години изследване на вселенските закони разбирам, че има подредба от вселената, която е много по-възвишена, разумна и правилна за нас. Ако нещо не се случва, то не трябва да се случи, и колкото и да ни се иска да обърнем света нещо да се случи точно така, сега и веднага, толкова повече се изправяме пред собствената си подреденост, вътрешен мир и хармония. В действителност няма смисъл да се борим за нещо, което никога не е искало да бъде част от живота ни и това осъзнаване е голяма крачка в духовното ни израстване. Чрез астрологията се научих да приемам човешките недостатъци и да харесвам хората такива, каквито са. Започнах да разбирам недостатъците им като част от характера и започнах да ги приемам без осъждане.

Как може да използваме астрологията за по-добър любовен живот, за повече успехи в кариерата или за по-щедри доходи?

Астрологията има няколко метода за изследване на партньорски отношения. При такъв анализ е задължително първо разглеждането на наталната карта на всеки един от партньорите. След това се разглеждат картите чрез метода Синастрия, който показва къде хората се привличат, допълват и къде са възможни евентуални противоречия и конфликти. За пълна картина използвам метода на композитна карта, която изгражда една обща карта, показвайки самата връзка, отчитайки времето и характерите.

В професионален план наталната карта показва подходящи сфери на работа, развитие и израстване. Тук прогнозите са много полезни, защото те могат да дадат съвет за подходящо време за развитие, промяна на работа или започване на самостоятелен бизнес.

Вени, ти си автор на книгата за астрология „Сигурна промяна – 2020 година”, която е написана през призмата на асцендента, а не на същинския зодиакален знак. Защо избра този подход?

Избрах да напиша книгата през призмата на асцендента, защото само така имам възможността максимално да се докосна до всеки хороскоп лично и индивидуално. Асцендентът и началото на всеки хороскоп, който изгражда структурата на всяка натална карта. Написана така, книгата дава по-голяма информация за мястото на преминаване на планетите в домове и знаци. Ако книгата беше написана само с оглед зодиакалния знак, което е Слънцето в хороскопа, нямаше да има възможност да се даде толкова точна и детайлна информация за всеки хороскоп.

Коя е любимата ти зодия?

Всяка зодия има своя чар и харизма, но ще призная, че имам няколко любими - Скорпион, Козирог, Рак и Лъв. Харесвам дълбоката интуиция на знак Скорпион. Очарована съм от отговорната и студена енергия на знак Козирог. Допада ми грижовността на знак Рак и огнената енергия на знак Лъв.

Би ли описала с едно изречение следващата година за всеки знак?

Овен: Годината ще ви предложи кариерно израстване и достигане на нови професионални върхове.

Телец: Очаквайте предоставяне на нови възможности за учене, пътуване и лично развитие.

Близнаци: Предстои ви духовна трансформация и възможности за получаване на наследство.

Рак: На вас годината ще донесе промяна в нагласата ви към темите, свързани с партньорството в личен и професионален план.

Лъв: Предстоят ви кариерни промени, подобрение на здравето и създаване на нови приятелства.

Дева: Годината ще ви донесе промяна в любовните отношения, повече лекота, забавления и свежо настроение.

Везни: Годината ще ви донесе промяна в дома, семейните отношения, личното развитие и кариерното израстване.

Скорпион: Очаквайте промяна в начина на мислене, самооценката, отношенията в близко обкръжение, повече близки пътувания и придобиването на нови знания.

Стрелец: Очаквайте промени във финансовото състояние, ежедневните задължения, любовта, приятелите и партньорските отношения.

Козирог: Новата година ще ви донесе повече лекота, спокойствие и осъществени мечти.

Водолей: Очаквайте година, която ще ви накара да приключите завинаги със стари отношения, дела и възгледи.

Риби: Годината ще ви предостави възможности да разгърнете потенциала си и да реализирате мечтите си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X