Напишете дума/думи за търсене

Пред какво ни изправя ретроградният Нептун

Скъпи приятели,

в компанията на ретроградните Сатурн, Плутон и Юпитер предстои да се присъедини мистичната планета Нептун, която ще претърпи обратно движение от 21-ви юни до 27-и ноември между градусите 18 и 15 в знак Риби.

Планетата Нептун символизира сила, която е изцяло извън нашия контрол, защото тя е извън разума и не е разбираема за логическия ум. Единственият начин, чрез който може да бъде истински разбран Нептун, е човек да му се подчини чрез излизане извън границите и пределите на съзнанието си. Планетата се свързва с мистицизма, тайнствеността, чувството за единство, духовното развитие и вдъхновение. Тази планета олицетворява илюзията, разпадането, въображението и идеализма. Тя преминава през всеки знак в рамките на 14 години и дава достатъчно време на осъзнаване на сферата от живот, където преминава. Нептун в рождената карта показва в коя сфера на живота ние сме склонни да живеем в илюзия и несигурност. Той се свързва с различните фобии, мании, видения, самота и неудовлетвореност.

Сега хората със силно поставен Сатурн или Козирог в хороскопа ще кажат: „Ужас, това е енергията, която не разбирам и не приемам!”

Всъщност тази планета съществува във всеки един хороскоп, а самата тя е най-висшата планета в Кабала, наречена Кетер. Тя е висшето съзнание! По-трудно се приема и разбира от хората, които са изцяло погълнати от материалния свят и неговите разновидности. Нека се замислим дали наистина имаме нужда само от материална сигурност. Успешен е този, който намери баланса между социалното положение и духовното си израстване. Затова съществува и планетата Нептун, която ни кара въпреки забързаното ежедневие да се връщаме към себе си.

Тази планета се тълкува трудно в хороскопа и трудно се възприема от човешката психика. Тя се явява като мъгла и замъглява представата ни, целите ни и усещането ни за сигурност. Вдига ни във въздуха и ни казва „Ти, човеко, нямаш силата да управляваш, колкото и да ти се иска. Бъди търпелив, мисли и чувствай. Ще усетиш, това което трябва…”

Нептун в периода на ретроградно движение ще ни накара да потърсим духовната страна в себе си и да осъзнаем и разгадаем своите загадъчни мечти и желания, да фокусираме вниманието си върху тях и да се опитаме да разберем какво ни казват те.

До средата на август месец Нептун ще бъде в напрегнат аспект с Юпитер в Стрелец. Това може да доведе до заблуди и объркване. Бъдете прозорливи в личен план. Опитайте се да не идеализирате ситуациите и хората. Пазете се от лъжи, кражби и измами.

През месец юли ще имаме ретроградна фаза на Меркурий в знак Рак, който допълнително ще внесе объркване в усещания, разбирания и очаквания.

ДО СРЕДАТА НА АВГУСТ НЕ ВЗИМАЙТЕ КРАЙНИ РЕШЕНИЯ В ЛИЧЕН ПЛАН! ВЪЗМОЖНИ СА ЗАБЛУДИ И ИДЕАЛИЗИРАНЕ НА РЕАЛНОСТТА!

В момента като транзитна планета ще се опитам, водена от информация за Асцендента, да кажа къде тя ще ви повлияе.

Асцендент ОВЕН – Бъдете духовни и отворени към висшите науки. Не прекалявайте с алкохола.

Асцендент ТЕЛЕЦ – Обмислете приятелствата си. Пазете се от фалшиви приятели и измами.

Асцендент БЛИЗНАЦИ – Не бъдете толкова кариерно ориентирани. Без разбиране ще ви е трудно да печелите пари.

Асцендент РАК – Учете, бъдете любопитни и ще успеете да достигнете до отговорите на много въпроси.

Асцендент ЛЪВ – Необходима ви е лична трансформация и вслушване в интуицията и сънищата, които ви спохождат.

Асцендент ДЕВА – Очаквайте объркани взаимоотношения и неяснота по отношение на въпроса с кого трябва да бъда и с какво да се занимавам.

Асцендент ВЕЗНИ – Вие няма сте удовлетворени в работата и е възможна емоционална несигурност.

Асцендент СКОРПИОН – Хората няма да ви разбират, но затова пък ще се радвате на романтика. Внимавайте да не загубите разумна почва под краката си.

Асцендент СТРЕЛЕЦ – Несигурност в дома. Говорете повече вкъщи и отделяйте време на семейството.

Асцендент КОЗИРОГ - Необходимо е да придобиете умения чрез курсове и уроци. Развивайте талантите си!

Асцендент ВОДОЛЕЙ – Трябва да помислите дали парите са най-големият ви проблем и най-важното нещо в живота ви.

Асцендент РИБИ – Работете върху собственото си духовно развитие и усъвършенстване.

Успех на всички!

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X