Напишете дума/думи за търсене

Меркурий в Скорпион - време за горчиви истини

След уютното пребиваване на Меркурий в знак Везни, от днес 3-ти октомври, ще му се наложи да навлезе в дълбоките води на знак Скорпион, в който поради ретроградната си фаза ще остане до 9-и декември.

През последния месец в знак Везни животът му протичаше спокойно и ползотворно. Там той имаше задачата да изяви най-практично и целенасочено енергията си. Тъй като това е планетата на комуникацията, преносът на информация и общуването се осъществяваше с чувство на дипломация, такт, съобразителност и разбиране.

Сега дойде времето за анализ, равносметка и изводи. В следващите повече от два месеца новата позиция на Меркурий ще наложи дълбок анализ и трансформация на фактите до момента. Енергията на знак Скорпион не се задоволява с текущите срещи, телефонните разговори, благите усмивки и финалните ръкостискания. Настъпва времето през тази година, което ще ни наложи своята дълбока мисъл, аналитичност и може би критичност. Възможно е да усетите нуждата за оттегляне и затваряне в собственото си пространство. Ще имате нужда повече да мислите, отколкото да действате и това е необходимо.

Не си представяйте, че до края на месеца ще изпитвате скука и отегчение. Меркурий ще срещне по пътя си Венера и Слънцето, но освен това компания ще му предложат мистичният Нептун и непокорният Уран.

В следващите 10 дни Меркурий ще направи напрегнат аспект с Уран. Това ще ни накара да бързаме и да бъдем нетърпеливи. Възможни са прибързани действия и търсене на истина. Бъдете внимателни шофьори и съобразителни пешеходци.

От 9-и октомври до 1-ви ноември Меркурий ще се движи редом до Венера. Меркурий ще ни даде сили и енергия за кратко да се разкрием, да говорим и да търсим своята правда. Възможно е на повърхността да излязат отдавна чакани тайни и горчиви истини. Ако имате какво да криете, добре го скрийте, като внимавате с кого общувате и споделяте живота си. В бизнес план тази комбинация ще предразполага към тайни дела и налага да бъдем внимателни при подписване на договори и влизане в нови бизнес и лични отношения. През ноември Меркурий ще бъде ретрограден и за това съветвам да бъдете внимателни при стартиране на нови договорни отношения.

Почти целият престой на Меркурий в Скорпион ще бъде подкрепен от хармоничния аспект с планетата Нептун. Той ще донесе облекчение и разбиране на случващото се. Разбирането няма да е много логическо, но на духовно ниво ще ни успокои и ще ни прегърне. Нептун, носи енергия която предразполага към оттегляне. Не злоупотребявайте с алкохола! В този период се отдайте на йога, медитация и спа процедури.

Положението на Меркурий в знак Скорпион ще се отрази най-добре на самите Скорпиони, хората с асцендент Скорпион и тези с лични планети в знака. Те ще се почувстват по-сигурни и готови да бъдат себе си. Бъдете честни, защото искреността ви сега ще донесе истинска, любов, емоционална сигурност и лично удовлетворение.

Положително ще е въздействието и върху знаците Рак и Риби и върху притежаващите този асцендент.

Хубав, топъл и светъл период желая на всички!

Бъдете здрави и благословени.

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаем, се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X