Напишете дума/думи за търсене

Пълнолуние във Водолей – време за съхранение на енергия и диети

Днес в 15:01 часа ще настъпи осмото за тази година пълнолуние на 22 градуса в знак Водолей.

Случващото се може да се опише с две думи - невероятно и обновяващо!

Като начало на големия и разтърсващ разказ искам да опиша с няколко думи героите, техните роли и сцената, на която ще се разиграва действието.

Ще дам предимство на Луната като представител на женското начало. Тя е нощта, Ин енергията, емоциите, чувствата и това, което подсъзнателно носим дълбоко в душата си.

Слънцето, от своя страна, е другото небесно тяло, без което животът би бил немислим. То е денят, Ян енергията, жизнеността, значимостта, пътят и посоката на живота ни днес и сега.

Това са нашите главни герои. Сцената се развива по оста Лъв–Водолей, която ще осмисли темите, свързани с децата, любовта, личната ни изява, външния ни вид и личното ни развитие, от една страна, стремежъ ни към иновациите и приятелите от друга.

От една страна, Слънцето в знак Лъв заявява с какво разполагаме като основни знания и дейности и, от друга страна, Луната в знак Водолей ни кара да мислим как да ги развием и как да се усъвършенстваме. Всички разполагаме с 24-часово денонощие и само ние можем да изберем съдържанието на това време. Сега е моментът да си помислите къде разпилявате сили, енергия и часове в излишна работа, ненужни разговори по телефона, скучни срещи и празни разговори. На кого отделяме време и внимание? Дали по навик не споделяме късчета от живота си с хора, които не го заслужават? Бъдете смели и съкратете максимално напразното изразходване на ресурсите, с които разполагате.

Сега трябва да се освободим от ненужния товар, който трябва да освободи място на полезното. На пълнолуние може да се усети най-правилния подход и начин за действие. Това е перфектният период за приключване на нещо, което ни мъчи и тежи.

Прегръдката на Слънцето и Венера в знак Лъв ще ни кара да търсим повече любов, разбиране, подкрепа и внимание. Ще усещаме себе си по-важни и значими. Е, нека увлечени от любовта, не забравяме Луната в знак Водолей, която търси извън нас и нашите собствени представи за света. Загърбете огледалото и помислете за бъдещи планове, идеи и виждания. Нека това, което откривате в себе си, бъде видяно и чуто от повече хора.

Периодът на намаляващата луна е подходящ за пречистване на организма. Диетите в следващите две седмици ще дават добър резултат.

На емоционално ниво пълнолунието ще се усеща като напрежение, нервност, тревожност и възбудимост. Не действайте прибързано и се опитайте да овладеете напрежението, мислите и емоциите си. Изчистете от душата си всяко безпокойство, защото то не ни носи нищо освен тъга.

Желая от сърце успех на всички!

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X