Напишете дума/думи за търсене

Втори ретрограден Меркурий - най-неприятен за кого?

От 8-и юли ще настъпи втория за годината период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 1-ви август. Събитието ще започне на 4 градуса в знак Лъв и ще завърши на 23 градуса в знак Рак.

Планетата Меркурий е най-близката планета до Слънцето. Тя обикаля по елипсовидна орбита Слънцето и пълното и завъртане отнема 88 дни. Меркурий управлява мисълта и всички сфери и органи на комуникацията. Нека бъдем подготвени и да знаем, какво да очакваме.

В този период бъдете внимателни, преценявайте добре какво и на кого говорите или пишете. Съществува тенденция, че всичко което би могло да бъде разбрано неправилно, ще бъде именно така изтълкувано. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела. Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Сега е момента да се върнете към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега се вгледайте добре и ще видите начин да го направите по-добре. Сега можете да прозвъните обявите за работа, по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка. Периодът е благоприятен за връщане на стари дългове и изясняване на отношения, които са били отлагани във времето. Всичко, което правите, като продължение на създадена вече ситуация ще бъде успешно.

До 19-и юли Меркурий ретрограден ще бъде в покоите на знак Лъв. Използвайте времето да анализирате личните си отношения и да заздравите връзката си с децата. Довършете започнатите разговори с повече искреност, откритост и разбиране.

От 19-и юли до 1-ви август Меркурий ретрограден ще навлезе в знак Рак. Този период ще изиска отново анализ на личните отношения и тяхната трансформация в съвместно съжителство. Времето ни дава възможност да обърнем внимание на семейството си, чрез отлагани разговори с членове на семейството. Мълчанието не води до резултати и разбиране. Бъдете честни към себе си и хората, които обичате. Променяйте и не се страхувайте от това да бъдете себе си.

Периодът на ретроградност няма да засегне родените при ретрограден Меркурий, защото те умеят да се справят с тази енергия. Същите могат спокойно да продължат делата си, но все пак да имат предвид, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Най-силно това ретроградно движение на Меркурий ще бъде усетено от родените в първа декада огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец, както и родените във втора и трета декада Рак, Риби и Скорпион. Оставете хаоса да подреди по най-добрия начин делата ви. Бъдете сигурни, че това което се случва е най-доброто за вас.

Успех на всички!

Астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X