Напишете дума/думи за търсене

Новолунието в Рак сбъдва мечти и желания

Предстои седмото за годината новолуние в знак Рак, което ще се случи на 2-ри юли (вторник), в 22:17 часа на 10 градуса в знака, придружено от пълно слънчево затъмнение.

Пълно слънчево затъмнение се наблюдава, когато Луната е близо до Земята. При този вид затъмнения Слънцето е изцяло закрито от Луната, като видима остава само короната на Слънцето. Пълното слънчево затъмнение се наблюдава в много тясна ивица от земната повърхност. Сега то ще бъде видяно от някои части на Тихия океан и Южна Америка.

Затъмненията са непредсказуеми и носят много силна енергия за промяна. Те засилват и ускоряват всички процеси в живота ни. Възможно е да преживеете интересни съвпадения, щастливи случайности, неочаквани разкрития и знаци от съдбата, които да напишат новата ви история. Енергията на затъмнението може да се усеща седмици по-рано, а резултатите от него може да се очакват месеци по-късно. И тъй като Слънчевото затъмнение е пресечна точка на Слънцето и Луната трябва да знаем, че то настъпва, за да ни научи на баланс между действието (Слънцето) и приемането (Луната). Сега трябва да се научим, че действието освен очакван резултат ни учи да бъдем търпеливи и приемащи разочарованията.

От друга страна, по време на новолунието е възможност да сбъднем свои силни мечти и желания. Приемете новолунието като възможност, а не като заплаха. Работете в синхрон с интуицията си и няма да съжалявате. В знак Рак ще се акцентират темите свързани с дома, семейството, корените, родителите, сигурността, уюта и емоциите.

Желанията, до 10 броя, се записват на ръка в първите 8 часа след настъпване на новолунието. Може да заместите думата „Искам“ с други подобни, които повече ги усещате като свои. Например: желая, пожелавам си, моля. Не смесвайте в едно искане две желания. Изписването трябва да бъде точно и ясно. В една сфера може да се пожелаят повече от едно желание. Желанията се записват на лист, тетрадка или тефтер и се съхраняват в дома, далеч от чужди погледи. Изписвайте желанията със сърце и любов. Преживейте ги като изпълнени и реализирани в реалния живот. Ето някои примерни формулировки:

- Желая да купя правилното си жилище.

- Желая да разреша проблеми, свързани с имота си.

- Желая да намеря решение на проблеми, свързани с членовете на семейството ми.

-Желая да получа сигурност и подкрепа в семейството си.

- Желая да бъда емоционално разбран и подкрепен.

- Желая да преживявам с радост времето си, прекарано в дома, и хората, които обичам.

- Желая да проявявам повече разбиране и емпатия към семейството си.

Денят е подходящ да си пожелаете оздравяване на органите, управлявани от знак Рак. Това са гърдите, стомахът, щитовидната жлеза и гръдният кош.

Представителите на водните знаци - Скорпион, Рак и Риби, ще бъдат най-силно повлияни от енергията. Те трябва да отворят сърцето си към желания, свързани с дома, семейството, сигурността и любовта.

Козирозите трябва да вдигнат глава от работното бюро и да обърнат внимание на хората, които обичат.

Везните и Овните също трябва да проявят повече разбиране и подкрепа на собственото си семейство, родителите, дома и емоционалната сигурност.

Всички представители на зодиака ще усетят мощната енергия на затъмнението и новолунието като повишена интуиция, чувствителност и ранимост. При новолуние нашите биоритми са на най-ниското си ниво. Ден преди новолунието и ден след него човешките сили и енергия са изчерпани. В тези дни си позволете повече почивка и не се натоварвайте с допълнителни ангажименти.

Успех на всички!

Бъдете здрави!

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X