Напишете дума/думи за търсене

За какво е подходящ периодът на ретрограден Сатурн

Периодът на ретрограден Сатурн през тази година е от 30-и април до 18-и септември в знак Козирог между градусите 20 и 13.

В края на месец април в компанията на ретроградните Юпитер и Плутон се присъединява и мъдрият Сатурн. От тази компания може да се очаква много. Ретроградният Юпитер в знак Стрелец ни кара да мислим за развитие и разширяване на мирогледа чрез лично усъвършенстване и израстване. Двойката ретроградни планети Плутон и Сатурн в знак Козирог изискват промяна, нов поглед и подход. Не подценявайте тази компания, защото тя ще изиска от нас дълбока трансформация, нова структура, гледна точка и нова посока в мислите и действията ни.

Често срещам мнението, че Сатурн е „лоша планета“ и носи неприятности и тежки периоди в живота ни. За мен истината е друга. Сатурн е планета „Учител“, който преминава през знак по 2,5 години и там, където преминава през картата на всеки човек, изисква от него да полага грижи за тази сфера чрез работа, грижи, отдаденост и мотивация. Ако ние използваме това време за развитие и надграждане, Сатурн ще ни възнагради с резултати. Спазвайки тази рецепта, един ден ще бъдем благодарни на предоставените му възможности.

Периодът е подходящ за работа над дългосрочни планове и преработване на стратегиите за преодоляване на трудности. Помислете си дали не се налага вие да станете по-дисциплинирани и отговорни. Ако бъдете мъдри и не действате импулсивно, ще бъдете успешни и по-мъдри в края на периода. Бъдете търпеливи! Сатурн не обича да бърза и не изисква от вас това. Планетата уважава процеса с ясна структура и награждава тези, които полагат труд и постоянство в целите си. Не се отчайвайте, ако резултати не се виждат веднага, няма как. Сега семената се посяват и чакат благоприятни условия да дадат своя плод.

В момента този процес се случва във всяка индивидуална карта и изисква от всеки човек подреждане на различни сфери от живота му. Ето информация върху какво да работите спрямо асцендента ви.

Ако сте с асцендент Овен – В периода положете усилия върху кариерното си израстване и развитие. Моментът е подходящ да чертаете планове за кариерно развитие. Променяйте и използвайте всяка възможност за израстване в кариерната стълбица.

Ако сте с асцендент Телец – В периода положете усилия върху завършване или започване на висше образование, пътуване в чужбина. Сега е моментът да помислите какво сте искали да постигнете, как искате да изглеждате и към какво се стремите в живота си.

Ако сте с асцендент Близнаци - В периода положете усилия върху уреждане на наследства, погасяване на кредити и лично духовно развитие. Обмислете мислите и действията си, свързани с кредити, съдебни дела и секса.

Ако сте с асцендент Рак - В периода положете усилия върху партньорските ви отношения. Направете ревизия в личен и професионален план. Сега е моментът да изчистите стари отношения и да освободите място за нови. Помислете върху сферата си на дейност. Не е ли възможно да се занимавате с друго?

Ако сте с асцендент Лъв - В периода положете усилия за възстановяване на здравето и равносметка на работното място. Отделете внимание на начина, по който вършите рутинните си задачи. Обмислете отношенията с колеги, подчинени и здравни навици.

Ако сте с асцендент Дева - В периода положете усилия в структуриране на чувствата, личната ви изява и отношенията с деца. Обмислете начина, по който се представяте и подхода към любовните отношения.

Ако сте с асцендент Везни – В периода положете усилия в дома. Помислете за ремонт, ново жилище или брак. Вие трябва да обмислите темата, свързана с дома, хората, с които живеете, и родителите.

Ако сте с асцендент Скорпион – В периода направете кратки пътувания, свързани с надграждане на наученото. Подходящи са нови курсове или надграждане на знания по стари. Обмислете отношенията с колеги, братя, сестри, съседи и хора, с които ежедневно общувате.

Ако сте с асцендент Стрелец – В периода трябва да работите върху увеличаване на собствените си доходи и материални блага. Работете върху виждания на ценностната ви система и нови начини за трупане на материални блага. Обърнете внимание на здравето си чрез нови методи на лечение, начин на хранене и спорт.

Ако сте с асцендент Козирог – Предстои ви важна година! Помислете какво точно искате от живота си. Освободете се страховете си и направете план за действие. След периода на ретрограден Сатурн ще имате възможности, които ще изискат от вас адекватни решения.

Ако сте с асцендент Водолей – Периодът е подходящ да обмислите отношението си към страхове, зависимости, чувства и емоции. Имате възможност да намерите нов подход към себе си и начина, по който приемате своите слабости.

Ако сте с асцендент Риби – В периода потърсете приятели и се доверете на подкрепа от тях. Помислете как да бъдете по-забелязвани и успешни. Осмелете се да излезете на сцената, с повече кураж, смелост и креативност.

Отбелязвам, че тълкуването се разглежда само от гледна точка на асцендента и не засяга планетното разположение в картата, което дава допълнителна информация и насоки за интерпретиране.

Желая красив, смислен и ползотворен период на всички.

С много любов,

астролог Венета Матева

Венета Матева използва всички практики на модерната западна астрология, както и тези на нумерологията. Може да се свържете с нея чрез Facebook профила й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X