Напишете дума/думи за търсене

Астрологът Венета Матева: Ретроградните фази на планетите имат и добри страни

Нищо не е само бяло или само черно в живота. Има толкова много фактори, които оказват влияние върху събитията, които се изпречат на пътя ни. Нашата свободна воля, уменията и талантите ни са част от нещата, които допълват решенията ни.
Напоследък все повече хора се доверяват на астрологията, когато трябва да се изпреварят пред един или друг изход от дадена ситуация. Стана актуално да се съобразяваме с ретроградното движение на тази или онази планета, дори да се страхуваме от това. Има ли наистина реална заплаха за правилността на стъпките, които правим, или плюсовете са повече от минусите? Отговори на тези чудения ще ни даде нашият виртуозен астролог Венета Матева.

Вени, хората, интересуващи се от астрология, твърдят, че ретроградният Меркурий помага на разбитите сърца? Вярно ли е?
Ммм, обичам когато въпросите започват с любов и нейните възможности за възраждане, живот и бъдеще.

Смятам, че любовта е всичко друго, но не и удобство. Това може да бъде разбрано най-добре във фаза на ретрограден Меркурий, защото той управлява мисълта ни. Удобството винаги идва след търсене на идеал, комфорт, сметка и полза. А любовта е нищо повече от това да обичаш някого без сметка, очакване и изгода. Без да знаеш защо и без да търсиш удобство за себе си.

Добре известно е, че планетата Меркурий управлява комуникациите, общуването и разбирателството между хората. Нейната ретроградна фаза говори за ревизия, преразглеждане, анализ и поправяне на пропуски и грешки в миналото. В тази връзка е подходящо да се смята, че фазата на ретрограден Меркурий е подходяща, от една страна, за осмисляне на собствените ни чувства, така и за по-добро разбиране на настроението, чувствата и гледната точка на партньора. Много често в този период се връща стара любов. Неочаквано може да получите обаждане от старо гадже или вие да инициирате такова. Всичко зависи на кое място в индивидуалната карта се намира транзитният Меркурий и какви аспекти прави с личните ви планети. Съветвам окончателни решения да не се взимат в период на ретрограден Меркурий, защото това може да доведе до разочарования и грешки, които ще разберете в последствие.

Какви хубави неща са се случват по време на ретроградната фаза на различните планети?
Ретроградните фази на планетите имат своите ползи и добри страни. Важно е да се отбележи, че почти всеки човек има в рождената си карта ретроградна планета. Тя дава определени характеристики на характера, които трябва да бъдат уточнени при анализ на наталната карта. Ретроградната фаза на транзитната планета няма да се отрази негативно на този човек, който има същата планета ретроградна в собствената си карта. Например този, който е роден с ретроградна Венера, няма да бъде засегнат от ретроградното движение на транзитната Венера. Ето някои позитивни страни на всяка ретроградна планета.

Меркурий – анализ на стари дела, отношения и планове

Венера – ревизия на бизнес отношения, успешни продажби, нов подход в бизнес и печелене на пари.

Марс - нов поглед върху проблеми и ангажименти. Ретроградният Марс предразполага да бъдем по-търпеливи, мъдри и последователни.
Обикновено ни липсва спокойствие, защото делата ни не се случват с желаното от нас темпо, но това ни дава възможност да виждаме детайлите.

Юпитер – удачен период за търсене на нови интереси, влечения и духовно израстване.

Сатурн – подходящ период за създаване на нов поглед и структура.

Уран – при ретроградна фаза импулса на Уран липсва. В този период е хубаво да обърнем внимание на малките неща и да анализираме гледната си точка и бъдещи планове.

Нептун – духовната планета в своята ретроградна фаза ни кара да търсим дълбоко в себе си разбиране и подкрепа от самите нас. Родените с ретрограден Нептун съветвам да вярват повече в интуицията си.

Плутон – най-бавната и дълбоко проникваща планета в ретроградна фаза ни кара да изкореняваме стари модели на поведение, мисли и възгледи.
Допълнителна характеристика може да се постигне при информация за местоположение на ретроградната планета в индивидуалната карта.


Подходящо ли е да се ходи на интервю за работа в ретрограден период?
Да. Подходящо е явяването на интервю за работа и дори е удачно да проверите подадени документи във фирми, които ви интересуват. Понякога точно в този период са подходящи разговори с шефове за увеличение на заплата или кариерно развитие. На ретроградна Венера и Меркурий не съветвам подписване на договори за започване на работа и сключване на брак, ако нямате рождена такава планета в картата си, но е подходящо да питате, проверите, инициирате среща или разговор по започнато дела, по което искате развитие.

Какви са ефектите на различните ретроградни планети в 12-и дом, който не е особено гостоприемен?
Обичам да казвам, че нищо не е само добро и лошо, хубаво и грозно. Всяко случване има своите позитивни и слаби страни, своите ползи, уроци и изводи. Започвам с философски разсъждения и екзистенциални въпроси, защото 12-и дом е тяхното място за решаване и интерпретиране. Това е последният дом в астрологията, който се управлява от знак Риби. Това е мостът между старото и новото. Тук е мястото, където оставаме със себе си и целия събран багаж от живота си. Тук се разделяме с всичко старо и ненужно да се отправим пречистени в един нов свят.

В 12-и дом всяка ретроградна планета достига своята най-висша форма на осъзнаване и трансформация. Меркурий ретрограден в 12-и дом може да ни донесе нови интереси, свързани с окултното и тайните. Венера ретроградна в 12-и дом ще ни върне стара любов или ще ни предразположи към тайни връзки. Марс ретрограден на това мистично място е възможно да породи страхове и несигурност, които да открият скрития ни потенциал. Юпитер тук ще ни накара да търсим своите идоли и любими места. Сатурн ретрограден в 12-и дом е слаб и по тази причина няма да се усеща като деструктивен. Уран ще ни даде желанието да изследваме и търсим информация. Нептун в 12-и дом е у дома си. Тук той ще донесе силна интуиция, усещания и влечение към психология. Плутон е любим гост тук. Неговата ретроградна фаза на това място може да донесе силни чувства и емоции.

Защо ретроградността на Меркурий е толкова страшна?
Думата „страшна“ е пресилена за тази пъстра, любопитна и търсеща новини и разнообразие планета. Меркурий е най-често случващата се ретроградна планета, но тя е планетата, която има честта да се движи най-близо до слънцето. При нейната ретроградна фаза може да очакваме проблеми в преноса на информация, неразбирателство в общуването, проблеми с документи, нови дела, транспорта, техниката и автомобилите. Така изброени всички теми наистина звучат страшно, но в действителност периодът дава възможност да погледнем от друга гледна точка на ситуации и проблеми. Избягвайте започване на нови дела, пътувания, подписване на важни документи и ремонти на автомобил и електрически уреди. Ако това се налага бъдете по-внимателни, методични и подробни в делата си. Не бързайте да взимате решения, да излагате мнение и да пристъпвате към действия.

астролог Венета Матева
астролог Венета Матева

Какви са положителните страни на ретроградните планети в рождената карта?
Радвам се, че ми давате възможност да опиша силните страни на ретроградните планети в рождената карта. Съществува много информация за негативните аспекти на ретроградните планети в картата и трудностите, към които те предразполагат. Въпреки това такива планети съществуват и те са наш избор, чрез който да извървим живота си, и той в никакъв случай не може да бъде само лош. Нека тези, които имат такива планети в картата си, бъдат спокойни, защото те носят своите силни страни и позитивни качества.

Ретрограден Меркурий в рождената карта дарява собствениците му с по-бърз ум, комбинативни умения и предприемчивост. Ретроградната Венера може да породи таланти, свързани с изкуство, музика и танци. Ретроградният Марс предава на човека умения за задълбочен анализ, повече търпение и въздържани действия. Любимият ми ретрограден Юпитер не позволява на собствениците му да бъдат повлияни от чуждо мнение. Ретроградният Уран ни кара да бъдем по-търпеливи и въздържани от действия и излагане на мнение. Ретроградният Сатурн носи на притежателите му желание за оспорване на наложените правила и структура. Ретроградният Нептун дарява със силна интуиция, на която трябва да се разчита. Ретроградният Плутон носи дълбочина, изследователски дух, мистика и чар на притежателите му.
Може да превърнем слабите страни на тези планетите в сила, с която да растем, обичащи повече себе си и живота, който притежаваме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X