Напишете дума/думи за търсене

Опушено злато: тенденция в прическите, придаваща по-младежки вид

Боядисването и подстригването, за да преобразите имиджа си, без промяната да е твърде драстична, е една от целите на тенденцията "опушено злато".

Младостта и свежестта са характеристиките на тази техника за пигментиране на косата. Тя задължително върви ръка за ръка с подстригването, което е от съществено значение за допълване на триизмерния ефект на акцентите.

В какво се състои техниката на опушено злато?
Същността на опушеното злато се състои от акценти в златисти и руси тонове, въпреки че може да се опитат и други палитри.
Целта на опушените златни акценти е да променят външния вид по мек, естествен начин. Комбиниран е с многослойна прическа, за да придаде повече видимост на стила.

За тази цел се използват топли опушени златни багри, които са далеч от жълти или оранжеви тонове. Тук коафьорите се стремят повече към пепеляв, кафяв нюанс. Техниката се основава на 3-тонен балияж, единият от които е естествената основа на косата.

Предимства на боядисване и подстригване в стил опушено злато
Тази техника изсветлява кожата и ви кара да изглеждате по-млади.
С опушени златни отблясъци вие камуфлажирате побелята коса, без да прибягвате до тъмни тонове, тъй като те я правят по-очевидна.

• Придава блясък и светлина
• Елегантен градиент
• Коренът е част от оцветяването и не е необходимо да го променяте
• Добавяте златист оттенък, без да изоставяте тъмната коса

Ето как се прилагат опушени златни отблясъци
Важно е процедурата по боядисване на опушени златни отблясъци да се извършва от професионален стилист. Техниката за оцветяване на опушено злато се състои от поредица от стъпки:

1. Предварително изсветляване: В някои случаи е необходимо предварително изсветляване, така че тоновете да се установят по-добре.
2. Балияжът се състои от преход между нюансите, така че да се получи опушен ефект. Работи се с 2 или 3 цвята, като се уверявате, че най-тъмният остава в горната част, докато по-светлите се оставят да се прелеят към краищата.
3. Потъмняване от корените до средните дължини: Най-интензивният нюанс се нанася в движение от корените до средните дължини.
4. Тониране в краищата: По-светлият нюанс се боядисва към краищата, като избледнява зоната, където цветовете се сливат, така че преходът да не изглежда насила.
5. Замъгляване: Само в частите, където се генерира сливането, се извършва замъгляването и неутрализирането на нежеланите топли отражения.
6. Утаяване: Това е 30-минутен период, през който боята прониква във влакната на косъма и се утаява, за да трансформира външния вид на косата.
7. Изплакнете и подстрижете: След измиване с вода, косата се подстригва на слоеве, за да се подчертаят светлините.


Как да удължите ефекта на опушено злато?
Сред съветите за удължаване живота на опушеното злато са използването на термичен протектор за коса, преди да я изложите на преси и сешоари, разпределяне на измиванията, така че косата да не губи естествените си мазнини толкова бързо, и преди всичко нанасяне на син или лилав шампоан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X