Напишете дума/думи за търсене

Това са най-добрите сезонни плодове и зеленчуци: как да ги открием на пазара

Източник на визиите - Envato

Със старта на месец септември идва точно онзи период от годината, в който може да открием някои от най-вкусните плодове и зеленчуци. Късните краставици и домати, неустоимите нектарини, боровинки и малини, както и гроздето, чийто сезон предстои точно сега. И това са само някои от многобройните представители на вкусната и ароматна есен. Но защо е препоръчително да консумираме предимно сезонни плодове и зеленчуци?

Богатите на витамини и минерали представители могат да ни заредят с достатъчно енергия за предстоящите по-студени и мрачни месеци. Точно в този момент, в края на лятото и началото на есента, можем да открием напълно свеж и пресен спанак, който е истинска витаминозна бомба за организма. Руколата също спада в тази категория, като тя съдържа обилно количество витамин C, както и различни мощни антиоксиданти.

Източник на визиите - Envato
Източник на визиите - Envato

А какво да кажем за толкова вкусните и сладки горски плодове? Българските къпини са истинско национално богатство за региона ни, като те съдържат много полезни микроелементи, сред които магнезий, фосфор, калий и мед. Също така в тях се открива и голямо количество витамин Р, който още през древността се е използвал като много добро средство за намаляване на температурата.

Източник на визиите - Envato
Източник на визиите - Envato

Къде могат да се открият?

Тези и още много супер свежи плодове и зеленчуци, проверени за над 700 вида остатъци от пестициди, ще открием във всеки един Lidl магазин в страната, като веригата се грижи клиентите да имат богат избор от разнообразни сезонни предложения. Така например до края на тази седмица може да открием българско бяло грозде без семки на цена 3,49 лв. за кг., български краставици - на цена 2,49 лв. за кг. и българска диня - на цена 0,49 лв. за килограм.

Свежите плодове и зеленчуци на веригата са наградени със златен медал за най-високо качество според потребителите в България, като проучването QUDAL GEN Z & Millennials Bulgaria II е проведено на българския пазар чрез онлайн въпросници от швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH) през юли и август 2022 г. сред 1200 българи.

От фенове за фенове

Lidl са фенове на родните ни волейболни звезди, а те от своя страна са фенове на свежите плодове и зеленчуци на веригата. Волейболните ни национали ги избират, защото зад всеки спортен успех стои правилен избор, тренировки и балансирана свежа храна, а в Lidl откриваме точно това. През последните години виждаме как компанията активно подкрепя волейболните ни национали, не само защото вярва в силата на българските спортни таланти и звезди, но и защото спортът и ежедневните активности са важни елементи от качествения и пълноценен живот на всеки човек – нещо, което всеки от нас може лесно да имплементира в ежедневието си, като избере свежа и проверена храна.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X