Напишете дума/думи за търсене

За месец 10 000 деца учиха пътни правила в кампанията „Пресичам безопасно с TEDI”

Близо 10 000 ученици от първи до трети клас преминаха обучения за основните правила за пътна безопасност с националната кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. В инициативата се включиха 62 училища от 22 населени места. Кампанията се организира за четвърта поредна година от „Тимбарк България” съвместно с Министерството на образованието и Министерството на вътрешните работи.

Тази година децата имаха мултимедийни уроци и практически обучения с полицай. Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ заедно с мечето TEDI посетиха училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. Под формата на игра те показваха на децата най-често допусканите грешки на и около пътното платно и заедно намираха правилния и безопасен път.

Като част от инициативата е създаден иновативен мултимедиен урок, който е достъпен безплатно и целогодишно за всички училища на https://presicham-s.tedi.bg/. В него са представени трите роли на децата като участници в движението – пешеходци, пътници и водачи. Така учениците от началните класове могат да усвоят важни правила за поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки. Урокът включва и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания.

„Много се радваме от позитивната обратна връзка, която получаваме за кампанията от учителите, родителите и децата, преминали през обученията. С нас се свързаха много директори на училища и на детски градини, които имат желание да се включат в кампанията през следващата година и мечето TEDI да гостува и при тях. Това ни дава уверението, че всичко, което правим с тази кампанията, е полезно“, коментира Лора Величкова, бранд мениджър за марката TEDI в „Тимбарк България“.

Продуктовата линия детски нектари и сокове TEDI е лансирана на българския пазар през 2006 г. и оттогава е сред най-предпочитаните от децата и техните родители поради високото си качество и добър вкус.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X