Напишете дума/думи за търсене

Бюджетно пътуване - как да пътешествате, без да похарчите цяло състояние

Въпреки че пътуването по света може да изглежда невероятно скъпо, невинаги е задължително да се разорите. В днешния съвременен свят съществуват изключително много алтернативи за достъпно пътуване, дори до екзотични места. Независимо дали става въпрос за градска почивка, бизнес престой или пътешествие с раница по света, има много начини, с които може да реализирате целите си на странстващ номад с не толкова сериозни средства. 

5 съвета, които ще ви помогнат да спестите пари

Преди редовното пътуване до различни дестинации беше недостъпно за мнозина, но в наши дни хората имат невероятната възможност да посетят много места, при това бюджетно. Сега разполагаме с по-интелигентен транспорт, по-голям избор за настаняване и повече знания как да пътуваме евтино. Ето и няколко работещи съвета, които да изпробвате, за да заминете до мечтаната дестинация:

Бъдете гъвкави с датите си за пътуване

Пътуването през пиковия сезон може да бъде скъпо, затова резервирайте полети и настаняване няколко месеца предварително. Ако проявите гъвкавост по отношение на датите, може да спестите доста повече средства. Друга алтернатива е да помислите за пътуване в края на сезона или дори извън него, когато цените са по-ниски и хотелите често са склонни да предлагат оферти и промоции.

Използвайте търсачка за полети

Направете проучване с помощта на търсачки за полети, за да намерите най-евтините самолетни билети. Тази на eSky е чудесна опция, защото предлага изключителна гъвкавост с избор на оферти по категории (екзотични места, city breaks, т.н.), спестява време за търсене, като обединява алтернативни полети на едно място.

Възползвайте се от програми за точки и награди

Друг интелигентен начин е да се присъедините към програмите за лоялност и да печелите точки. Много хотели и авиокомпании имат програми за своите редовни клиенти, като предлагат безплатни престои или полети, надграждане и други предимства. Може да отнеме известно време, за да натрупате достатъчно точки, но със сигурност си заслужава заради предстоящото изживяване.

Следете бюлетините на авиокомпаниите

Един от най-ефективните начини да получавате известия за намалени полети и промоции е да се регистрирате за бюлетини на авиокомпаниите. Всеизвестен факт е, че авиокомпаниите често предлагат изключително добри отстъпки и сделки, достъпни само за тези, които се абонират за техния имейл списък. Това е един от най-лесните начини да бъдете винаги информирани и да можете да резервирате най-евтините полети и престои. Често можете да намерите допълнителни отстъпки, ако използвате кода за бюлетин, когато резервирате полета си. 

Консултирайте се с опитни пътешественици

Накрая, но не на последно място, препоръчваме да се консултирате с опитни пътешественици относно желаната дестинация. Те могат да ви разкажат много за местата, които трябва да посетите. Освен това опитните пътешественици ще могат да ви кажат кои дестинации си струва да посетите и кои не, както и кои авиокомпании са най-добрите за пътуване.

Как да пътешестваме редовно?

Ако сте от онези запалени пътешественици, които ненавиждат уикенд рутината и искат постоянно да бъдат на нови места, препоръчваме да изберете така популярните сіtу brеаk пътyвaниятa. Тoвa ca онези кратки уикенд пътувания, които дават възможност да се смесите с местните жители и да усетите истинския вкус от различните култури, да изпитате изцяло нов начин на живот – всичко това в рамките на 3-4 дни, без да натоварвате бюджета си. 

Можете да планирате пътувания около вашите лични интереси, независимо дали става въпрос за храна, музика, филми, фестивали и по-големи събития, докато сте там. Барселон, Рим, Будапеща, Истанбул са само на клик разстояния, предлагащи чyдecнaтa възмoжнocт дa зaминeтe в пeтъĸ и дa ce пpибepeтe в нeдeля или пoнeдeлниĸ, заредени с нови сили и обогатени с нови изживявания.

Заслужава ли си използването на онлайн платформа за организиране на пътуване? 

Ако се чудите дали си заслужава използването на онлайн платформа за организиране на евтини пътувания, особено, ако е сигурна като eSky, то отговорът ни е категорично „Да“. Предимствата, които предлагат, са неизброими – от достъп до голям брой изгодни лимитирани предложения всеки ден; наличие на алтернативни, по-атрактивни опции за пътуване с избор на оферти по категории, комбинирани пакети полет+хотел, до гъвкави начини за плащане - отложено плащане и на вноски, лесно резервиране и още много други екстри.

Възползвайте се от невероятните предложения в платформата на eSky, планирайте предварително своето пътуване, проверете до кои дестинации може да пътувате за лятна ваканция от София и се насладете на изкуството да сбъдвате мечтите си бюджетно.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X