Напишете дума/думи за търсене

Каква е цената на кухня по индивидуална поръчка?

Кухнята е мястото в дома, в което може да развихрите въображението си и да експериментирате с нови и интересни рецепти на воля, както и да съберете близки и приятели, с които да прекарате незабравими моменти на забавление и споделеност. За да се случи всичко това обаче, е важно да се чувствате комфортно там.

С кухненски мебели по поръчка ще ви бъде по-лесно да създадете удобно и функционално пространство, в което да оставите частица от себе си. В статията ще разгледаме от какво се определя цената на кухнята по поръчка и кои са основните фактори, от които се влияе.

Важността на персонализацията на съвременната кухня

Все повече хора се насочват към персонализираните кухни, тъй като това е единственият начин да получат желаното пространство, което напълно да отговаря на нуждите им. Много често тези пространства са по-тесни и малки, което налага обзавеждането там да бъде възможно най-практично. Това може да бъде постигнато с кухни по поръчка, които да отговарят дори на най-специфичните изисквания.

Фактори, които определят цената на кухнята по поръчка

В следващите редове ще разгледаме кои са основните фактори, които влияят върху крайната стойност на мебелите за кухня, изработени по поръчка.

Стил на кухнята

Стилът, в който желаете да бъде обзавеждането на вашата кухня, играе роля в ценообразуването. Едни от основните стилове в интериорния дизайн са минималистичен, модерен, класически, рустикален, скандинавски и винтидж. Всеки от тях има различни характеристики и налага използването на конкретни материали, цветове и дори механизми. В зависимост от това на кой стил се спрете, ще можете да добиете по-добра представа относно стойността на мебелите.

Материали

Материалите са един от най-важните ценообразуващи фактори. За направата на обзавеждане за кухня се използват масив, ПДЧ и МДФ.

Масивът е здрав материал, който може да бъде обработван по различни начини. Това дава свобода по време на работа, с която да бъдат постигнати интересни и впечатляващи визии. Ако решите, че масивната дървесина е правилният материал за вас, ще получите мебели, които да придават усещане за елегантност в кухнята. С него може да бъдете спокойни, че обзавеждането ви винаги ще е на мода, защото масивът е вечна класика в света на интериорния дизайн.

ПДЧ, познат още като плоча от дървесни частици, е материал, който се получава при пресоване на парчета дърво, които впоследствие се слепват с помощта на смола. Обзавеждането от ПДЧ става все по-разпространено, тъй като е както бюджетно, така и лесно за поддържане. Имайте предвид обаче, че този материал разполага с по-малка здравина.

МДФ е златната среда между масив и ПДЧ. Неговите гладка повърхност и достатъчна стабилност позволяват да бъде обработван и фрезован, с което да бъдат постигани ефектни визии. Обикновено този материал запазва доброто си състояние за дълго, така че да разчитате на своето обзавеждане в продължение на години.

Електрически уреди

Електрическите уреди, които притежавате или предстои да закупите, също оказват влияние върху крайната цена на кухненските мебели.

За вградените електроуреди може да се наложи да бъдат направени отделни вратички, с които да бъдат скрити. Това ще бъде от полза за естетиката на помещението, но и ще повлияе върху стойността на обзавеждането.

За разлика от уредите за вграждане, свободностоящите не се нуждаят от фиксирано място. При нужда те могат да бъдат местени, но за сметка на това пък обикновено остават открити, което в някои случаи отнема от чара на кухненското пространство, а и води до нужда от по-често почистване на уредите, защото се зацапват по-лесно.

Не забравяйте да помислите и за аспиратора, който е важна част от кухнята. Съществуват много видове аспиратори, които се монтират по различен начин. В зависимост от това дали сте се спрели на аспиратор за пълно вграждане, изтеглящ панел, аспиратор коминен тип, или на такъв за вграждане в плот, това ще рефлектира върху цената на мебелите, които искате да поръчате.

Плот

Плотът също променя цената на обзавеждането за кухнята. В търговската мрежа се предлагат термоплотове, както и такива от гранит или технически камък. Освен материалът, от който са изработени, те могат да имат и различна дебелина. Колкото по-дебел е плотът, толкова по-висока ще бъде неговата стойност.

Вид на гърба на кухнята

Също като при плота, гърбът на кухнята може да бъде изработен от различни материали. Той може да бъде термогръб, както и такъв от плочки, гранит, технически камък или принт стъкло. В зависимост от вашите лични предпочитания и нужди, ще се спрете на един от гореспоменатите избори, което ще рефлектира върху крайната цена на кухненското обзавеждане.

Механизми

Друг важен ценообразуващ фактор са механизмите. Те могат да бъдат панти и водачи с плавно прибиране, кухненски килери, кухненски ъгли, механизми с вертикално повдигане или други. Според това, на което се спрете, ще се промени и стойността на кухненските мебели.

Местоположение 

Последно, но не и по важност, ще споменем мястото, на което се намира вашето жилище. Тук става въпрос не само за града, в който живеете, а и за етажа, на който е домът ви, тъй като доставката и монтажът на поръчаното обзавеждане също ще се отразят на цената.

Заключение

Направата на обзавеждане за кухня по индивидуална поръчка дава шанс на всеки да създаде уютно местенце по свой вкус. Сумата, която трябва да заделите за подобна инвестиция, зависи изцяло от факторите, които разгледахме в статията. Стойността за изработка на кухня по индивидуална поръчка може да варира, затова е препоръчително да се свържете с професионалисти, които да вземат предвид изискванията ви и да споделят каква би била цената за вашия конкретен случай.

В случай че желаете да закупите мебели, създадени по ваша идея, е важно да се свържете с фирма, която да работи с внимание и прецизност към детайла. Така ще имате възможността да видите вашата визия реализирана и да творите в кухнята, за която винаги сте мечтали!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X