Напишете дума/думи за търсене

Домът може и без тези вещи

Ако някога сте се пренасяли от къща в къща, знаете за какво става въпрос. Лъсват всички ненужни аксесоари и джунджурии, които са се трупали навсякъде в стария ви дом и за тях няма място никъде в новия. Като оставим настрана подаръците, които имат сантиментална стойност, другото е само излишно похарчени пари. Не е кой знае какъв проблем, бихте казали, не струват много. Но са много и нямаше да е зле да си ги бяхте спестили.

Ако пък никога не сте ги имали и тепърва ви предстои да оборудвате дома си, може спокойно да ги пропуснете. Повече и ненужни вещи означава не само по-малко остатъчни стотинки в портмонето, но и много грижи за поддържане, съхраняване и ежедневно почистване.

Килимче и за тоалетната

Трябва ли ви наистина? Това е най-бодливият таралеж, който може да пуснете в неособено сухото, чисто и проветриво помещение. То няма нужда от прекалена декорация, а нека не се лъжем - пухкавите аксесоари за постилане имат основно такава функция. Банята и тоалетната трябва да са обзаведени практично и най-важното хигиенно съобразено. Постилането на килимче около чинията е автогол. То се мокри и се цапа неизбежно, особено ако в къщата има мъж. Господа, не се засягайте, но това е истината.

Няколко ката пердета

Ако не сте от хората, които не могат да заспят от светлината на Луната или на уличната лампа и прозорецът ви не е на една ръка разстояние от съседите, може спокойно да не слагате дебели плътни завеси. Не само че са скъпи, но и ограничават светлината, задържат много прах и надали ще може някога да ги изперете наведнъж в пералнята. Тънкото перде създава уют и може да се окаже, че ви е съвсем достатъчно.

Огромни комплекти чинии

Със сигурност в дома си ще посрещате гости и трябва да сте подготвени с прилична посуда. Но не си струва да инвестирате в сетове за половината квартал. Не е логично да имате само 6 стола у дома, а всеки от комплектите ви с чинии да е за 24 души.

Стъклени вази

О, те са ви любими. Всякакъв размер, форма и за всяко цвете поотделно. Не са ви необходими обаче повече от три с различна големина.

Текстилни цветя

Изкуственото изглежда изкуствено. Няма как да замени истинското зелено листо или цъфналата роза. Може само да трупа мръсотия и да бърка надълбоко в портмонето.

Рамки за снимки, статуетки и купички за джунджурии

Не се изкушавайте. Всички фотографии са добре прибрани в телефона и в компютъра ви. Ще кажете, че не е същото. Може, но иска ли ви се да хвърляте парите си в кофата след всяко падане на рамка от стената, скрина или от перваза над камината. Същото се отнася и за порцелановите слончета, стъклените жирафи и керамичните купички с камъчета. Да не говорим колко време отнема бърсането на праха от тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X