Напишете дума/думи за търсене

4 психологически хитрини преди отслабването

Правилната психологическа настройка е гаранция за успех във всяка жизнена област. И отслабването не е изключение от тази норма. Какво трябва да направите, за да осигурите здрава психологическа основа на диетата си?

1. Отговорете честно на въпроса „за какво ми е да отслабна”

Основната причина за сривовете по пътя към желаната цел е именно неправилният избор или недостатъчно силната мотивация. Отсъствието на ясна мотивация е залог, че скоро ще ви обземе непреодолима леност. Тогава започват оправданията и диетата приключва. Когато имате категоричен отговор на въпроса защо искате да отслабнете, ще ви е много по-лесно. Просто си дайте ясен отговор – за да влезете в сватбената си рокля, да се избавите от комплексите, да сте по-здрави, да сте по-секси...

2. Обикнете себе си

Най-силните оправдания да се откажете от крайната цел са родени от недостатъчна любов към себе си. Ако се обичате искрено, ще искате да си дадете най-доброто, да се развивате непрекъснато, да живеете добре. Ако ненавиждате тялото си, защо да се трудите да го правите красиво? Много по-лесно е да му отмъщавате, като го разрушавате, тъпчейки се с вредна храна. Наистина, да обикнеш себе си е много по-трудно от това да отслабнеш. Но резултатът си заслужава, защото ще ви донесе успех не само в диетата. Освен това любовта към собственото тяло ще ви позволи да избегнете крайности като прекалено суровите диети, увреждащи здравето.

3. Изберете си комфортен режим на хранене и физическо натоварване

Увереността, че ще се справите, е важен момент от процеса на отслабване. Не се насилвайте! Свалянето на килограми е свързано с ограничения и дисциплина, но ако се тормозите, вместо идеална фигура ще получите нервен срив. Затова планирайте диетата си така, че да отговаря на физическите ви възможности. Впрочем това е още един аспект от любовта към себе си. Не издевателствайте над тялото си, просто му осигурете здравословен тонус. Освен това всичко, което се върши с удоволствие, дава гарантирано по-добри резултати.

4. Радвайте се

Педантичният режим и лишенията отнемат от силите ни, които са толкова необходими по време на процеса на отслабване. И вместо обещаната лекота в тялото, усещаме само умора и раздразнителност. Затова непременно включете в дневната си програма някакви радости, които да ви вдъхновят за поредното посещение във фитнеса и нискокалоричния обяд. В качеството на вдъхновители може да влязат срещи с любими приятели, дребна покупка, масаж, посещение в суши бар (ако менюто ви го позволява).

Важно

Психологически планираното отслабване не само ще облекчи диетата ви, но може и да промени целият ви начин на живот. Защото добрата форма се поддържа най-добре с щастие и здравословен режим, а не с лишения и издевателства над тялото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X