Напишете дума/думи за търсене

Какво не знаем за перманентния грим

Преди да решите да добавите в списъка със задачите за догодина една от най-разпространените разкрасителни процедури, не е лошо да сте наясно с някои особености на перманентния грим.
Това е форма на козметична операция, по време на която пациентите се сдобиват с разкрасителни татуировки. След нея вече няма да ви се налага да се притеснявате за размазан грим или за изядено червило.
Преди обаче да станете притежатели на рубинени устни и котешки очи, ето какво трябва да имате предвид.

Процедурата може сериозно да се обърка

Рискът от това да не получите желания резултат, е огромен. За съжаление повечето от пациентите на тази козметична процедура се подлагат повторно, за да дооправят поразиите от първия път. Чували сте поговорката „Вместо да изпише вежди, избоде очи”, нали?

Поражение на околните тъкани

Понякога нескопосаният резултат засяга не само частите, които сте решили перманентно да разкрасите, ами и тези около тях. Не са изключени белези от наранявания или промяна на останалите лицеви черти.

Очната линия е най-желана

Очната линия е най-популярният тип процедура от цялата палитра на нанасянето на перманентен грим. След нея са „начервените” устни и веждите. Много е важно колко добър е специалистът, който се е заел с тази прецизна работа, защото не е изключено да се появи хронично раздразнение на нервите.

Да изглежда фалшиво

Някои дами са доста по-смели от други и слагат върху лицето си цветен грим. Преди да прибегнете до оцветяване на кожата и устните си, бъдете наясно кои нюанси от палитрата ще ви стоят най-естествено. Не искате да изглеждате като второкачествена кукла Барби, нали? Кожата съдържа натурален пигмент и цветът, който нанесете, може да не се смеси достатъчно адекватно с този, който природата е приготвила за вас.

Инфекция

Едно от най-честите оплаквания е свързано със сериозни и по-леки инфекции. Не е изключено заразяването с хепатит С при тази процедура. Възможно е да предизвика алергични реакции, възпаление, подуване и инфекция на подкожната тъкан.

Не е доживот

Възможността след 20 години да повторите процедурата е голяма. Както при татуировките, така и перманентният грим може да се премахне за съответната цена.

Не знам за вас, но май предпочитам сама да се гримирам и отгримирам всеки ден, отколкото да се подложа на толкова много рискови неизвестности заради едното „удобство”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X