Напишете дума/думи за търсене

Хайде на площадката. Не искам, у нас ми е по-интересно!

(втора част)

Помните ли колко задушевно си прекарвахме едно време в часовете, в които властваше режимът на тока. Цялото семейство наредено около масата, дядото разказва истории, свързани с родословното дърво, бабата грее липов чай на печката с дърва. Блажен уют, който от време на време се разтърсваше от нетърпението на децата за светлина. Тогава на помощ се впускаха игрите на домино, „Не се сърди, човече” и класическото сантасе. В днешно време режим на тока няма, но пък диапазонът от занимания за малчуганите при закрити врата е все по-обемист.

Строителен предприемач

Няма нужда от някакъв супер скъп конструктор, за да осъществите архитектурните си виждания през очите на децата ви. Кули от карти за бридж, сгради от кубчета, крепости от кутии или възглавници ще сътворят един космополитен град във всекидневната ви. Ако искате да го обърнете на състезание, може да се обзаложите кой ще построи най-високото здание.

Замръзни

Изберете някоя от любимите песнички на децата и усилете уредбата. Накарайте хлапетата да танцуват, докато не спре музиката. Когато чуят и последната нота, нека замръзнат в позата, в която края на парчето ги е сварило. За да стане още по-предизвикателна играта, помолете децата да замръзват в определени пози на животни или букви.

Познай звука

Вземете няколко предмета и покажете ги на децата. После ги накарайте да си затворят очите, като се вслушват в звуците на предметите, които са в ръцете ви. Представете си колко развиващо за сетивата на наследниците ви би било да познаят „музиката” от прокарването на пръстите върху гребена или върху стъклена чаша.
Бъдете креативни и се забавлявайте!

Да вкараме по един кош

Кой казва, че баскетболът е игра само за двуметрови чичковци. Със същия успех може да привлечете към този спорт детето си. Просто ви трябват кофа и кълбо прежда или чорапи, навити на топка. Всеки от играчите трябва да вкара „топката” в „коша”. Това се повтаря, докато участникът не пропусне и отстъпи реда на съперниците си. Победител е онзи с най-много точки.

(към първа част)

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X