Напишете дума/думи за търсене

Великден – шарена или дискретна украса у дома

Винаги свързваме великденските празници с много пъстрота. Феерия от цветове, букети от божествени нюанси в огненочервено, патешко жълто, зелено, небесно синьо. Навсякъде. На улицата, в градината, на прозореца, у дома.

Празничното настроение обаче не е задължително да е облечено в ярки краски. Ако ви тегли към дискретното в интериора и декора, не пречи да подчините празничния дух на индивидуалното си виждане и домът ви пак да сияе по великденски.

Не е задължително да търсите контраста. Акцентирайте на детайла.

Пренесете уюта на дома си и в украсата. Потърсете цветовете, които се свързват хармонично с топлотата на стаята и ги подчертайте. Бялото яйце е не по-малко искрено към Великден от червеното. Пък и не пречи аленото да краси масата в трапезарията, а полицата в дневната да приюти лавандулово обагрена черупка.

Малък съвет: Холът е най-натоварената стая по празниците в дома. Подходете практично и запазете чупливата декорация в кошницата или купата на кухненския плот. За тази стая изберете украса от материали, които са по-здрави и устойчиви на удар.

Великденско дърво

Зарадвайте семейството си с нестандартна и лесна за изпълнение празнична украса. Отчупете няколко клонки от дървото навън, сложете ги във ваза, направена от солиден материали, и ги накичете с красиви великденски яйца. За целта е добре яйцата да са кухи. В противен случай рискувате клонките да се огънат. Може да използвате и декорирани пластмасови яйца с панделки.

Малки идеи с голямо въображение

Децата също могат активно да помогнат с празничната украса в дома. Раздайте им вече боядисани яйца и извадете подръчни материали от кухненския шкаф. Формичките за мъфини могат да станат отлични кошнички за яйцата. А проектът за украсата, цветната хартия, ножицата и лепилото оставете в ръцете на децата.

Боята за яйца цапа

Не само ръцете. Тях можете да предпазите с ръкавици или да изчистите с едно пране на ръка или с паста за зъби. А ако не се получи, направете си домашен скраб – с малко олио и захар. По-сложно и неприятно е, когато багрите отидат на мокета или в дамаската на мебелите. Попийте възможно най-бързо с чиста суха кърпа. След това изтъркайте с разтвор от препарат за миене на съдове и хладка вода. Не използвайте прах за пране, може активните съставки да повредят цветовете на текстила или килима.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X