Напишете дума/думи за търсене

Омбре трендът разля и маникюра

От поне една година най-модните коси са задължително в два цвята. От кестеняви в корените те преливат надолу в руси нюанси, от рижави преминават към червени, от кестеняви – в лилави. Тенденцията омбре или преливане от тъмно в светло навлезе в гардероба ни и дори в територията на маникюра. Ноктите нежно преливат като дъга и гордо носят два или три нюанса.

През пролетта и лятото ноктите ви ще искат да са лилави или зелени, защото им е време да са модерни. „Към тези два хитови цвята за сезона добавяме и меките бебешки нюанси, с които е модно да покриваме ноктите си. Но не и искрящите”, обяснява маникюристът Даяна Стойкова. Тя съветва да прелеем в омбре комбинация: розово, светло лилаво и тъмно лилаво; жълто, оранжево и червено, да съберем светло и тъмно зеленото или светло синьото и неговия тъмен близнак.

За да се лакирате в модния омбре стил са ви необходими 2 или 3 лака от един цвят, но с различни тонове; бял лист; гъбичка за нанасяне на фон дьо тен (или парче от тези за миене на чинии). А стъпките, които Даяна Стойкова описва са 6 като за отличници:

Оформете маникюра в бадемовидна форма, която е модерна в момента. Омбре стилът изглежда по-ефектен при по-дълги нокти.

Нанесете основа за лак, която предпазва нокътната плочка от проникване на лака и пожълтяване.

Положете най-светлия лак, който ще бъде основа за вашето творение.

На лист нанесете една до друга три линии от трите лака все едно рисувате трикольора на България (трябва да се докосват по краищата). Започнете от светлия към тъмния тон. Попийте линиите лак с гъбичката за фон дьо тен и я оставете настрани. Нанесете отново лак върху направените линии и отново попийте с гъбичката. Това се прави преди разкрасяването на всеки един нокът.

Вземете гъбичката и внимателно потупайте нокътя няколко пъти с нея, за да отпечатате линиите. Като движите гъбичката леко нагоре-надолу ще се получи това интересно преливане между лаковете.

Нанесете топ лак, защото той ще направи още по-силен ефекта на преливане на цветовете. Готово!

Друга омбре технология е като лакирате всеки един пръст от ръцете си с различен нюанс на един цвят, така че пак да се получи преливане от светло към тъмно. Ако не ви се купуват 5 лака, вземете един тъмен и към всяка капка от него добавяйте 1-2-3 капки бял лак, за да стане цветът по-светъл и по-светъл.

Омбре коси

Дългите коси са най-добрия „обект” за омбре преливането. Коафьорите обясняват, че изсветляването трябва да започва от средата на косата и да продължава до долу. Най-популярно е изсветляването с до 1-2 тона от естественият цвят, но можете да експериментирате и с червени, зелени или розови нюанси. Омбре тенденцията заля и колекциите на редица популярни марки, така че може да се омбрирате от горе до долу.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X