Напишете дума/думи за търсене

2 Unlimited - от полицията в Холандия до европейските сцени

Преди Анита Дот да се превърне в блян за милиони мъже благодарение на успеха си на евроденс сцената през 90-те години, холандката работи като рецепционистка в полицейски участък. И преди да грабне микрофона в ръце и да се усуче около колегата си Рей, рапиращ поредния хит на 2 Unlimited, екзотичната изпълнителка е статистка в „Танцуващият с вълци” - филмовия хит на Кевин Костнър.
И както се случва в добрите приказки, всичко става случайно. Двама белгийски продуценти поръчват на Рей да им напише рап текст към мелодия, композирана от тях. Към основната задача ексцентричният музикант прибавя от себе си и припев за женски вокали, изпят от Анита. След едно бързо прослушване на демото в студиото се пръква на белия денс свят 2 Unlimited.

Имат брутален успех в Европа, но Америка ги посреща малко по-хладно, макар че за една определена прослойка те са подобие на месии. Анита и Рей свирят и пеят предимно пред хомосекссуална публика на клубните си турнета в Щатите. „Тогава зад океана денс музиката, която ние предлагахме и по която цяла Европа беше луднала, въобще не беше популярна в Новия свят. Но гейовете просто ни обожаваха. На тях не им пука дали нещо е модерно или не. Те просто се кефят. Няма граници за тях. Много се разбирам с тях. Нашият мениджър Андре също е гей”, разкрива част от отношението си към света Рей.

След като отнасят Стария континент, завещават за вечни музикални времена парчетата No limit, Tribal Dance, Twilight Zone, снимат 16 клипа и продават милиони копия от четирите си албума, Анита и Рей се разделят. Една от причините е, че Рей просто не може да издържи на успеха. Все повече и повече затъва в обожанието на фенките си, което променя отношението му към Анита и останалите членове на екипа му.

За времето, в което прибират 2 Unlimited в килера, „неограничената” дама става водеща в холандската музикална телевизия TMF, издава соло албума Reality и създава формацията Divas of Dance с още две мацки. Част от репертоара им са парчета на 2 Unlimited.

Рей пък е толкова привлечен от Изтока, че често отскача до Тайланд, където го канят да диджейства на различни партита. Споделя, че няма такъв кеф, защото това е място, където купонът е безкраен. От него се иска само да се появи и да пуска хип-хоп парчета...и да си „довърши татуировката, която е започнал при едно от посещенията си в бившия Сиам”. Категоричен е обаче, че не би се поддал на модата, в която покриваш цялото си тяло с мастило.

Въпреки диджейската си заетост намира време за приятелите си, с които едно време доминираха евроденс сцената. „Често се виждам с Ice MC и Turbo B. Captain Hollywood е добър мой приятел. Понякога се засичам с Haddaway. По едно време дори бяхме съседи, когато живеех в Монако. Винаги ми е приятно да ги видя. Повечето от тях живеят в Германия. Само Ice MC е в Лондон, или поне последният път беше, а Snap са в Щатите.”

Рей никога не отказва вкусно суши. Яде японска храна на корем, защото я намира за здравословна. Толкова се е пристрастил към тай кухнята също, че когато е вкъщи почти винаги приготвя азиатски блюда. Твърди, че това е неговият начин за медитация.

Но старата музикална любов ръжда не хваща и 13 години след разлъката Анита и Рей се събират.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X