Напишете дума/думи за търсене

Няма време за козметик? Как да замаскираме щетите?

Спокойно!...
Добрата новина е, че няма нужда от скъпи козметики, та да държим възрастта на една ръка разстояние от лицето си. Всичко, което понякога трябва да направим, е да отворим кухненския долап и да извадим някои участници в домакинската гвардия. Подръчните средства в бита ще помогнат на косата ни, на ноктите и кожата ни да заблестят в случай на спешност с блясъка на бюти реклама.

Содата за хляб е фантастичен скраб

Ако от време на време върху лицето ви се появи някоя и друга неканена пъпка, то с помощта на чаена лъжица сода бикарбонат, разбита с достатъчно вода, за да се получи гъста каша, може да постигнете ефекта от ходенето при добър козметик. Масажирайте и изплакнете или оставете няколко минути за по-добро усвояване от кожата на антибактериалните свойства на тази подправка.

Забравете за наелектризираната прическа

Писнало ви е от хвърчяща коса, пълна с високо напрежение. Има лек и за това. Когато изправяте косата си с преса, започнете от корените към върховете, като използвате средната зона на уреда. Освен това натъркайте четката върху повърхността на пресата и ще забравите за статическото електричество.

Олио против сухота

Боядисването със сигурност лишава космите върху главата ни от необходимата влага. Няма за какво да се тревожим. Всичко, което трябва да направим, е да нанесем зехтин, олио или друга мазнина за готвене върху буклите си и да оставим няколко часа да действа. Забравете за шампоана, нанасяйте балсам както обикновено и скоро ще се наслаждавате на видим резултат.


Лимон за чисти нокти
Искате да имате красиви и здраво изглеждащи нокти? Купете си лимон. Нарежете го на десет резенчета и натъркайте всеки нокът с тях. Ако сте пушач или току-що сте рязали лук или чесън, този цитрус ще отнеме неприятната миризма от пръстите.

Омекотител за коса

Случвало ви се е да сте изненадани неприятно от липсата на достатъчно балсам за коса, докато сте под душа, нали? Не се паникьосвайте – всичко, което ви трябва, е една супена лъжица омекотител за дрехи, разреден с достатъчно вода, за да покрие площта на косата ви. Със сигурност не върши толкова добра работа като официалния балсам, но все пак ще излезете от вкъщи с незаплетена и фиксирана прическа.

Спрей за готвене за перфектен маникюр
Знаете я приказката, че жената е най-безпомощна, когато е с прясно лакирани нокти. Е, вече господата няма да се наслаждават и на тази няколкоминутна свобода на действие. Ако нямате спрей за бързо съхнене на лак, то може да напръскате ноктите си със спрей за готвене. Предлага се в големите вериги магазини. Върши мигновена работа за перфектния вид на маникюра ви в последния момент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X