Напишете дума/думи за търсене

Б.Т.Р. с 14 концерта в САЩ, свирят и на “Бродуей”

14 концерта за по-малко от месец ще изнесе Б.Т.Р. в САЩ. След като миналата година не успяха да вземат визи за турне отвъд океана, сега музикантите заминаха и са вече в Щатите.

Първата им изява отвъд граница е тази вечер в Маями. В повечето градове (виж кои са те на схемата в снимката - б.а.) музикантите ще пеят в концертни зали. На места изявите им ще са в заведения - в Ел Ей например свирят в прословутия клуб Molly Malone's, а във Вегас са в “БГ Бистро”. Спектакълът в Тампа утре е в сръбската ортодоксална църква “Св. Сава”, а този във Вашингтон - в театрална зала. Концерт ще има и на “Бродуей” в Сан Франциско на 21 ноември. Но не на театрална сцена, а в сграда с различни зали, където се организират корпоративни партита, бизнес конференции, концерти, балове и т.н.

Освен най-големите си хитове през годините, в САЩ Б.Т.Р. ще изпълнят и десетте нови парчета от десетия си албум “Защо”, който представиха миналата година. Тогава музикантите направиха юбилеен концерт в зала “Универсиада” по случай 20 г. на сцената.

Малко преди това - миналата пролет, Б.Т.Р. щяха да правят турне в САЩ и Канада. По план музикантите трябваше да изнесат 5 концерта в зали в Сан Франциско, Лас Вегас, Ню Йорк, Чикаго, Детройт и Тампа през март, но малко преди да заминат, съобщиха във фейсбук, че са им отказали визи.

Това е първото голямо турне на групата в новия ѝ състав - без китариста Кирил Божков. Музикантът липсва на новите снимки, които Б.Т.Р. публикуват в официалния си профил във фейсбук. През февруари тази година Божков потвърди пред медиите новината, че вече не е част от бандата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X