Напишете дума/думи за търсене

Успокоително на гащите

Технологията толкова напредна, че вече се продава и под формата на придатък към бельо. След като изобретателите ни предложиха приложения и други джаджи, с които да мерим кръвното си, да изчисляваме най-доброто време за зачеване, измайсториха умни часовници, които да ни бодат в ребрата всеки път, когато получим sms и прочие напредничавости, сега ни предлагат и умни „остриета”.

Spire е механизъм, който се слага на колана, на презрамката на сутиена, дори върху гащите ви. С една дума, върху всяко едно парче плат, което наричате дрехи и което стои близо до тялото ви. Тази джаджа измерва вдишванията и издишванията ви и на тяхна база прави изчисления за менталното ви здраве.

Една бройка от тоя измервател на спокойствието ни струва близо 150 щатски долара и комуникира с приложение за iPhone. В демо видеото, обясняващо функцията на Spire, е показана бизнесдама, която забързано се качва в асансьор. Тя вади от чантата си телефона и апликацията й съобщава, че според данните, свързани с дишането, тя е напрегната. След това виртуалният доктор й предлага да поеме дълбоко въздух, за да се успокои и концентрира.

Освен измерване на спокойствието Spire предлага и аудио упражнения за дишане, които ще заместят успокоителните медикаменти.
С една дума, то помага на потребителите си да запомнят, че понякога не е лошо да се бърза бавно.

Приложението предлага и преброител на всяка крачка, която правим. Всеизвестно е, че разходката е един от най-големите врагове на стреса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X