Напишете дума/думи за търсене

Поканете Коледа на масата: идеи за декорация

Празничната трапеза е специален акцент в приготовленията за всяка домакиня. Масата трябва да е различна, а това, което я прави нещо повече от обикновена покривка, прибори и комплект чинии, са цветовете и детайлите. Прието е по Коледа всичко да е в бяло, червено и зелено. Но никой не е казал, че е задължително, още по-малко в трите цвята едновременно.

Класическо червено


Няма как да сбъркате с този цвят по Коледа. Задължително обаче добавете бяло за контраст на масата. Бляскавото сребристо е също позволено, стига да заложите цялостно на него без да включвате и златото в играта с цветовете.

Просто зелено


Нищо подобно. Зеленото е всичко друго, но не и просто. Особено, когато е преобладаващият цвят на маса и е в дискретната компания на бяло и кафяво. Тогава зеленото е празник за окото и ухае на Коледа.

Бяло и бяло


Този нецвят в истинския смисъл на думата може да доминира на коледната ви трапеза. Особено, когато е в елегантно съчетание с белия интериор на помещението. Но за да не заприлича домът ви съвсем на царството на Снежната кралица в празничната нощ, стоплете го с аксесоар на масата в бледо пясъчно и добавете щипка зелено и кафяво за контраст.

Детайли за разкош
Шишарките и бляскавите коледните играчки не са предназначени само за елхата. Поканете ги на масата.

Подберете няколко малки топки в подходящ за облика на масата цвят и ги разположете на трапезата в големи чаши или вази.
Шишарките покрийте със „сняг” под похлупак. Дори да нямате специален, използвайте ваза или буркан. Намазнете леко дъното и стените и поръсете с малко брашно. Обърнете съда и го потупайте, така че брашното да „завали”. Шишарките намажете леко по връхчетата с лепило и също поръсете с брашно.
Имелът създава специално коледно настроение не само над вратата, но и на коледната маса. Поставете го под чаши със столче, а върху тях сложете чаени свещички.
Обвийте свещите в канела. Ефектът е не само приятен за окото, но и ухае превъзходно. Топлината на пламъка ще разнесе аромата в цялата ви къща.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X